Karácsonyi pulykamell tekercs, a mennyei lakoma

Címlap / Életmód / Receptek / Karácsonyi pulykamell tekercs, a mennyei lakoma

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Hazánkban is egyre inkább karácsonyi étekké válik a pulyka. Többnyire nem egészben sütjük meg, hanem a pulykamellet töltjük meg valamilyen finomsággal. Ez a tekercs egy kiváló laktató, karácsonyi különlegesség.

Merj nyugodtan kísérletezni a konyhában! Ha valamelyik aszalt gyümölcsöt jobban kedveled, legyen az a domináns íz a töltelékben. Ha vonalaidra pedig az ünnepen is nagyon vigyázol, készítsd bacon nélkül a tekercseket!

Hozzávalók 3 személyre:

  • 80 dkg pulykamell filé
  • bors
  • fahéj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg dióbél
  • 12 szelet bacon
  • olaj
  • 80 dkg burgonya

Elkészítés:

A pulykamellet lapjában kettévágjuk. A húst szétnyitjuk, fólia alatt kiklopfoljuk. A húst sózzuk, borsozzuk, pici fahéjjal meghintjük. 6 bacon szeletet szorosan egymás mellé helyezünk, a húst ráterítjük.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!