Karácsonyi kihívás! 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Karácsonyi kihívás! 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Címlap / Életmód / Lélek / Karácsonyi kihívás! 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Mielőtt bedarál a decemberi stressz, és leamortizált ideg- és immunrendszerrel kidőlsz a fa alá szentestén, próbáld menteni a menthetőt. Ha csak egy heted van karácsonyig, onnantól kezdve minden nap pipálj ki egy tennivalót. Kösd össze a kellemest a hasznossal, mert ezek olyan feladatok, amelyek nem csak megkönnyítik a dolgodat, hanem örömmel is eltöltenek.

Ne törekedj a maximalizmusra, mert olyan nincs, hogy tökéletes karácsony – vagy ha van, valahol nagyon messze és elrejtve, egy havas hegyekkel övezett fenyőerdő mélyén, terméskő házban és tűzropogással a kandallóban, ahova nem ér el a mesterséges fény, és csak a Hold világítja meg a jégszemcsékkel bevont csillogó havat… 

Az ünnep előtti időszaknak arról kellene szólnia, hogy élvezzük a karácsonyvárás csodáját, átéljük a meghitt és ünnepélyes pillanatokat, lelassítsunk kicsit és a szeretteinkre figyeljünk

Lehetetlen vállalkozásnak tűnik? Íme, egy hétnapos karácsonyi kihívás, ami megcáfolja ezt!

1. nap

Szerezz be a család minden tagjának karácsonyi pólót vagy pulcsit, akár turkálóból. Mókás kiegészítőket is vehetsz, hajba valót, nyakkendőt vagy zoknit. Öltözzetek be délután az ünnepi szettbe, és készítsetek magatokról fényképeket. Kinyomtatva és bekeretezve örömteli ajándék a szülők, nagypapák és nagynénik számára.

2. nap

Emlékszel még a közös éneklés örömére? Vásárolj vagy tölts le a netről karácsonyi karaoke zenét, és készíts egy saját válogatást belőlük a számítógépedre.

Lehet, hogy mindenki picit meglepődik, ha az ünnepi vacsora után kollektív dalolásra szólítod fel a családtagjaidat. Biztosan felejthetetlen és megható pillanat lesz együtt énekelni a Mennyből az angyalt. A hangulat fokozására adj mindenki kezébe csillagszórót.

Egyhetes harmónia kihívás karácsonyig – Apró dolgok a mindennapokban, hogy lélekkel teli legyen az ünnep

3. nap

Kora este rángasd el a szeretteidet a tévé vagy a laptop monitorja elől. Szervezz a számukra egy forró ital partit. Készíts forralt bort, puncsot vagy krampampulit. A gyerekeknek legyen fahéjas forró csoki, szilvás tea vagy alkoholmentes fűszeres glögg. A közös beszélgetés meleg fényű mécsesek és gyertyák mellett kellemes ráhangolódást garantál az ünnepre.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást