Karácsonyi kihívás: 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Karácsonyi kihívás: 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Címlap / Életmód / Lélek / Karácsonyi kihívás: 7 nap, 7 lélekkel teli törekvés

Hamarosan már „túl leszünk” az ünnepen. Túl leszünk… Milyen csúnyán hangzik, mégis a legtöbb nő, akinek családja van vagy háztartást vezet, így érzi majd. Olyan, mintha elkerülhetetlen lenne az év végi káosz, a folyamatos idegeskedés, az egyre eszkalálódó stressz és a véget nem érő feladatok görcse. Legyen szó munkahelyi évzáró leltárról, iskolai félév közeledtéről vagy a karácsonyi készülődés végeláthatatlan intéznivalóiról, úgy tűnik, mintha soha nem lehetne időben rákészülni az ünnepre.

Mielőtt bedarál a decemberi stressz, és leamortizált ideg- és immunrendszerrel kidőlsz a fa alá szentestén, próbáld menteni a menthetőt. Ha csak egy heted van karácsonyig, onnantól kezdve minden nap pipálj ki egy tennivalót. Kösd össze a kellemest a hasznossal, mert ezek olyan feladatok, amelyek nem csak megkönnyítik a dolgodat, hanem örömmel is eltöltenek.

Ne törekedj a maximalizmusra, mert olyan nincs, hogy tökéletes karácsony – vagy ha van, valahol nagyon messze és elrejtve, egy havas hegyekkel övezett fenyőerdő mélyén, terméskő házban és tűzropogással a kandallóban, ahova nem ér el a mesterséges fény, és csak a Hold világítja meg a jégszemcsékkel bevont csillogó havat…

Az ünnep előtti időszaknak arról kellene szólnia, hogy élvezzük a karácsonyvárás csodáját, átéljük a meghitt és ünnepélyes pillanatokat, lelassítsunk kicsit és a szeretteinkre figyeljünk.

Lehetetlen vállalkozásnak tűnik? Íme, egy hétnapos karácsonyi kihívás, ami megcáfolja ezt!

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!