Család / Életmód

Pró és kontra: érdemes felnőtteket is ajándékozni karácsonykor?

Pró és kontra: érdemes felnőtteket is ajándékozni karácsonykor?

KONTRA: Ezért nem szükséges ajándékozni

Elég az együttlét

Egy ilyen év után, mint a mostani, valóban feleslegesnek tűnik az ajándék, hiszen az egyetlen dolog amire mindannyian vágyunk csupán az, hogy újra együtt lehessünk szeretteinkkel akkor is, ha semmi nincs a fa alatt, csak mi magunk.

Túl nagy kiadás

Attól függően, hogy mekkora a család, komoly költségekbe verhetjük magunkat a karácsonyi ajándékok beszerzésekor, pedig maga a sütés-főzés is megterhelő lehet a pénztárcánknak. Miért nem lehet az az ajándék, hogy mindenki hozzá teheti ezt az összeget a megtakarításához?

Nincs esély a sértődésre

Nemcsak azzal bánthatunk meg valakit, ha mondjuk elfelejtünk neki ajándékot venni. Azzal is, ha veszünk ugyan valamit, de annyira ötlettelenek vagyunk, esetleg annyira kevés időnk van kiválasztani az ajándékot, hogy sokkal inkább a lelkébe taposunk a másiknak vele, mintsem örömet szerzünk. Könnyű „lebukni”, hogy mennyire figyeltünk oda valamelyik rokonunkra, ha olyan ajándékot veszünk neki, aminek cseppet sem örül. 

Ne szálljunk be az őrületbe

Még egy világjárvány sem tudja megállítani a karácsony előtti vásárlási lázat, legalábbis az elmúlt hetek reklámjaiból és a bevásárlóközpontokban vásárolgató tömegből ezt látjuk. De biztos, hogy mi is be akarunk szállni ebbe a globális pénzköltési őrületbe? Biztos, hogy ez valóban a szeretet és az egymással való törődés kifejezése, nem pedig egy kötelesség, ami magunkra vettünk az évek alatt? Próbáljuk csak ki ajándékok nélkül is megélni az ünnepet. Belátjuk majd, hogy egy közös társasjáték, vagy egy együtt elköltött vacsora többet ér, mint egy újabb nyakkendő, sál vagy kütyü, amit egymásnak adunk. 

Todor Tsvetkov/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást