Miért olyan jó választás a teraszlazúr?

Miért olyan jó választás a teraszlazúr?

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Miért olyan jó választás a teraszlazúr?

Lassan, de biztosan közeledik a jó idő, a tavasz. Egyre többet fogunk a szabadban tartózkodni, nem kell attól tartanunk, hogy a fagy és a hideg miatt igazán kényelmetlen lenne a teraszon elfogyasztani a reggeli kávét. A tavasz azonban mást is hoz magával: változatos időjárást, nedvességet, sok esőt. A viszontagságokkal szemben a teraszt is meg kell védeni. (x)

A teraszlazúr ideális védelmet ad a fának

Az autofestekszeged.hu teraszlazúr kínálatából egyszerűen be is szerezhetjük a szükséges kiegészítőt. Több előnye is van ennek a terméknek, amiért gyakran használják a különböző felületek kezelése során. A terasz egyes farészeit képes megvédeni a nedvességtől, az időjárási viszontagságoktól és más károsodásoktól is. A funkcionalitása mellett az esztétikum miatt is gyakran választják, mivel különböző színekben lehet kapni. Ezzel a fának egyedi megjelenést adhatunk.

Erdei fenyő, natúr vörösfenyő, antik dió, vörös cseresznye vagy érett tölgy. Csak pár példa, hogy milyen színek érhetőek el a piacon. Különlegességekből sincs hiány, mint amilyen a Teak, a Wenge vagy a Mahagóni. Miért érdemes ilyen teraszlazúrt választani? Egy kopásálló felületet kapunk, amit nyugodtan lehet alkalmazni kültéri járófelületeken és kerti bútorok esetében is. A teraszlazúr különlegessége, hogy ötvözi a vékonylazúr jó tulajdonságait a kimagasló kopásállósággal. Melyek ezek a pozitív jellemzők? Például az egyszerű felhasználás, UV-állóság és a kártevők elleni védelem.

A megcsiszolt felületre 3 rétegben ajánlott felvinni úgy, hogy köztes csiszolást nem alkalmazunk. Egy liter teraszlazúr körülbelül 10 négyzetméter felület kezelésére lehet elegendő. 

Keressük a minőségi termékeket

Az egyik közkedvelt gyártónak a Milesi számít, aminek kínálatában számtalan kiváló minőségű, vizes bázisú fedőlazúrt találhatunk. Ezeket kifejezetten teraszok és más kültéri felületek védelmére tervezték. A főbb előnyei közé tartozik, hogy az UV-sugarakat hatékonyan elnyeli, nem kell amiatt aggódni, hogy a fafelszín hamar károsodik vagy elszíneződik. Natúr vörösfenyő teraszok, kerítések, korlátok és más kültéri fafelületek festésére például tökéletesen alkalmas a Mahagóni színű teraszlazúr.

A felhordása egyszerűen megoldható, a végeredmény szép, esztétikus lesz, ami még a környezeti hatásoknak is ellenáll. Tartós védelmet kapunk, amit nem kell sűrűn újra felkenni az adott felületre.

Házilag is megoldhatjuk a teraszlazúr felvitelét

Csupán néhány alapvető eszközre van szükség. A kezelés előtt mindenképpen tisztítsuk meg az adott felületet, hogy ne legyenek rajta szennyeződések. Hidrogyalult területek esetében érdemes 100-as csiszolószivaccsal megcsiszolni. A teraszlazúr gyorsan szárad, azonnal felhasználható. Mivel a használata könnyű, egyszerű, bárki megpróbálkozhat vele.

Nyitókép: stevecoleimages/istockphoto.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!