Ha a rossz gondolatok egyből megvalósulnak, a jóra miért kell éveket várni?

Ha a rossz gondolatok egyből megvalósulnak, a jóra miért kell éveket várni?

Címlap / Életmód / Lélek / Ha a rossz gondolatok egyből megvalósulnak, a jóra miért kell éveket várni?

Felszínes jó gondolatok

A vonzás törvénye kimondja, hogy amire sokat gondolsz, az végül megvalósul. Számos könyv és film született a témában, ami valóban bemutatja, hogy gondolatainknak mekkora teremtő erejük van. Csakhogy aztán az emberekben felháborodást keltett, mikor nem látták a garázsukban a legújabb kocsijukat, sem a tökéletes társat az ágyukban és a munkájuk is még a régi rossz volt, amiből próbáltak menekülni. Pedig ők annyira jól koncentráltak és álmodoztak minderről.

Két probléma volt ezzel az állapottal. Az egyik, amit aztán ezeknek a könyveknek az írói is korrigáltak, merthogy kihagyták a művekből. Ez a cselekvés volt, ami elengedhetetlen a változáshoz, legyen szó pozitívról, vagy negatívról. A másik pedig a gondolatok felszínessége. Amikor félelemmel teli gondolataid születnek, az lebénítja az egész testedet és lelkedet. Olykor nehéz szabadulni tőle és úgy érezheted, hogy egyre jobban benne vagy testileg és lelkileg is. Egyesek nem tudnak enni, gyomorfájással, fejfájással küzdenek és csak árnyékuk önmaguknak.

Egész jól beleadunk mindent, nem? Testileg és lelkileg is átadjuk magunkat a félelemnek. Aztán jön egy jobb nap és azt hisszük minden elmúlt, míg nem érkezik egy újabb esemény, ami aztán visszaránt minket. Elolvasunk egy könyvet a gondolatok teremtő erejéről, majd másnap magunkra parancsolunk, hogy akkor most tessék pozitív dolgokra gondolni. Szinte időzítőre állítjuk be magunkat, gyakorlatilag kikényszerítjük a pozitív gondolatokat. Mikor pedig ennek vége, visszazuhanunk a megszokott, félelemmel teli állapotba.

Ali Karimiboroujeni/pexels.com

Add át magad az érzésnek!

Újra ott találjuk magunkat a gödör alján, közben pedig tudjuk, hogy nekünk most jóra kellene gondolnunk, hogy az valósuljon meg. Senki sem gondolhatja, hogy ebből bármi jó születhet. Viszont egyszerűbb az Univerzumot, Istent, vagy bármilyen más felsőbb hatalmat okolni azért, amiért pikkel ránk és, amiért a mi életünkben nem működik a vonzás törvénye.

Nem az számít, hogy milyen gondolatokat próbálsz magadra erőltetni, hanem, hogy milyen érzéseknek adod át magad.

A gondolatok mindig érzésekké formálódnak, csupán elindítanak egy úton. Ha rosszra gondolsz, rossz érzéseid lesznek testi és lelki szinten is. Jó gondolatokkal viszont jó érzések születnek majd benned. Tehát a manifesztálás során csak az számít, hogy a gondolatok milyen érzéseket teremtenek benned. Miket élsz meg a mindennapok során, milyen hangulatban telnek a napjaid összességében. Az arány megfordításán van a lényeg. A félelem nem eltüntethető érzés az életünkből, sokszor akár hasznos is tud lenni. Viszont nem szabad engednünk, hogy ez az érzés irányítsa az életünket. Az arány megfordításával gyakorlatilag helyet cserélnek a pozitív és negatív érzések.

A mindennapjaidat pozitív vibrálásban éled és a minőségén még az sem változtat majd, ha becsúszik egy-egy negatív gondolat. Ha pedig ebben a mederben kezded el élni az életedet, akkor a pozitív dolgok fognak testet ölteni, mert szívvel-lélekkel ebben az állapotban leszel.

És ez most nem egy rózsaszín ködös, földöntúli állapot, hanem egy nagyon is reális, szerethető érzés. Ehhez pedig az kell, hogy a jóra koncentrálj és még a rossz körülményekben is felfedezd a jót. Ez senkinek nem megy könnyen az elején, de egy kis idő elteltével már erre fog ráállni a szemed is. Kezdd az ébredésed pillanatában a gyakorlást, amikor semmi kedved elhagyni az ágyat. Törekedj arra, hogy meglásd a jót a napodban, még ha az sokszor jelentéktelennek is tűnik. Te alakítod az életedet, így a napjaid különlegességét is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást