Életmód / Lélek

5 jel, hogy ideje elengedned valakit az életedből

Nem vagy elég fontos

Ha neked fontos valaki, értelemszerű, hogy elvárod tőle ugyanezt. Egy kapcsolatban, barátságban alap, hogy az emberek keresik egymás társaságát, meghallgatják, hogy telt a napjuk, és beszélnek az érzéseikről – úgy, hogy arra a másik fél tényleg oda is figyel.

Ha ez a szerep viszont kizárólag a te válladat nyomja, előbb-utóbb kihasználva érzed magad, és majdnem biztos, hogy jól is látod a helyzetet. Vannak emberek, akik jó szándékkal ismerkednek másokkal, ám akaratlanul is elkezdik őket kihasználni, mert látják, milyen empatikus és jó hallgatóság ez a személy.

Ha úgy érzed, hogy te is ebbe a szerepbe lettél beskatulyázva, és egy ideje már nem vagy fontos a másiknak, bármennyire is nehéz, de neked kell lezárni a helyzetet!

Alig van önbizalmad

Nehéz észrevenni, mikor indul el lefelé a lejtőn az önbizalmad. Általában ugyanis apróságok fokozatosan vesznek le belőle, így mire észbekapsz, már kételkedsz magadban. Ezt gyakran az váltja ki, hogy a párod, barátod túl kritikus veled. Könnyű észrevenni mások hibáit, és szóvá tenni azt, de általában az emberek bele sem gondolnak abba, hogy a szerintük „építő kritika” milyen mély hatással lehet valakire.

Ugyanez a párkapcsolatokban is igaz. Mindenkinek van rossz napja, de ha a párod rajtad vezeti le a feszültséget, és sokszor türelmetlen veled, esetleg régóta nem dicsér meg, az önbizalmad mélyen lerombolódhat. A gond az, hogy egy ilyen kapcsolat nem vezet sok jóra, és sosem szól hosszú távra. Ha valaki gyakran megbánt, egyszerűen nem a Nagy Ő az életedben.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást