Életmód / Egészség / Lélek

Az önbizalomhiány ragályos! 5 érv, ami miatt neked is szükséged van egy határozott barátra

Észrevetted már, hogy mennyire felemelő olyan emberek társaságában lenni, akik tele vannak önbizalommal és igazán lehengerlő a személyiségük? Aztán ott van a másik tábor, azok, akik önbizalomhiányban szenvednek és nem, hogy felhúznának téged, de még jobban elbizonytalaníthatnak, ha nem figyelsz tudatosan. Bár igaz, hogy a hasonló hasonlót vonz, de azért mindenkinek jót tesz, ha egy önbizalombombát beenged az életébe.

Más perspektívát mutat neked

Bár nagyon jó érzés a legjobb barátnőddel a közös szenvedés, majd önsajnáltatás, de őszintén, ennek mi értelme? Ezzel csak azt érhetitek el, hogy lehangoljátok önmagatokat és még tovább csorbul az önbizalmatok.

Na ilyenkor jön jól egy olyan barát, aki örök optimizmusával és magabiztosságával nem engedi meg, hogy akár egy percre is sajnáltasd magad, sőt.

Minden erejével azon lesz, hogy kirántson abból a helyzetből és mutasson neked egy teljesen más nézőpontot. Ami belegondolva csak jó dolog lehet, hiszen ezáltal te csak erősebb leszel.

Lehet, hogy az elején fájdalmas lesz egy-egy ilyen vélemény kinyilvánítás, de gondolj arra, hogy néha egy külső szemlélő sokkal jobban láthatja a helyzetedet.

Megtapasztalsz valami újat

Ismerős a szitu, mikor a barátnőddel elhatározzátok, hogy aznap este bizony bepasiztok, de hajnali kettőkor még mindig magányosan ültök a bár egyik sarkában az italotokkal a kezetekben.

Aztán megállapítjátok, hogy megint nem kellettetek senkinek. Ez pedig csak tovább rombolja az önbizalmatokat.

Nos, ezért jó, ha kéznél van egy belevaló barát, mert ő biztos nem enged majd téged egész este üldögélni. Sőt, ha szingli vagy, tuti, hogy tíz percen belül már megtalálja számodra a tökéletes pasit.

Ha pedig sok időt töltesz ilyen emberek társaságában, idővel te is sokkal magabiztosabban mersz majd a bulikban kibontakozni.

Elkezded más színben látni a világot

Aztán hirtelen azon kapod magad, hogy ami eddig szürke volt, az most rózsaszín. És valójában mindig is az volt, csak kellett valaki, aki ezt megmutatja neked.

Nincs ebben semmi rossz, mindenki okkal van jelen a másik életében, így biztosak vagyunk benne, hogy te is tanítasz valamit az illetőnek.

Ez persze nem azt jelenti, hogy többé ne barátkozz az önbizalomhiányos barátaiddal, hanem éppen ellenkezőleg. Tanítsd meg nekik azt, amit te már tudsz és folytassátok közösen a kalandot.

Megtanulsz kiállni önmagadért

Az is biztos, hogy egy határozott barát mellett, idővel te is azzá válsz.

Megtanulsz magabiztosan kommunikálni másokkal, nem csuklik el a hangod, ha idegenekkel beszélsz, mivel tökéletesen tisztában vagy az értékeiddel.

Ne feledd, hogy az emberek többsége egyből kiszúrja, ha valaki önbizalomhiányos és általában le is csapnak rá. Ha éppen ilyen problémával küszködsz a munkahelyeden, akkor érdemes kikérned egy magabiztos barátod tanácsát, mivel sokat segíthet neked egy-egy munkahelyi szituációban.

Utána már „csak” a gyakorlatba kell átültetned a tanultakat és hidd el, idővel teljesen másképp néznek majd rád az emberek.

Megváltozik a kisugárzásod

És akkor most beszéljünk az önbizalomdús barát legjobb hozadékáról. Már akkor is teljesen más kisugárzásod lesz, mikor együtt vagytok, de idővel eléred, hogy ez legyen az alap kisugárzásod.

Általa megtanulhatod szeretni és becsülni önmagad és, ami a legjobb, hogy ezután te is valaki határozott barátja lehetsz, aki segít kilábalni másnak az önbizalomhiányból.

És valójában ez a szépsége annak, hogy minden ember más és más, hiszen így tudjuk szépen kiegészíteni egymást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást