Így játszhatsz a kutyáddal!

Így játszhatsz a kutyáddal!

Címlap / Életmód / Család / Így játszhatsz a kutyáddal!

Nem kell megvenned a legdrágább kutyajátékokat, hogy az négylábú barátod kedvenc elfoglaltságává váljon. Íme, néhány pénztárcakímélő  tárgy, mellyel kutyusodat biztosan lefoglalhatod egy időre!

A játék öröme

Kevés olyan kutya van, aki ne szeretne játszani. Legtöbbször teljesen mindegy, hogy mivel: bottal, labdával, a gazdi lábával, vagy méregdrága, sípolós figurákkal, a lényeg mindig a móka, főleg, ha mi, emberek is részt veszünk benne.
Ez persze a kutya-gazdi kapcsolatot is remekül erősíti, mivel egyrészt szorosabbá válik így a kettejük közti kötődést, valamint a falkavezér szerepek is tisztázódhatnak, mivel mindig ő kezdeményezi, illetve fejezi be a játékot.

Régi plüssjátékok

Amennyiben még megvannak, ne sajnálj régebbi plüssjátékaid közül odaadni kutyádnak egyet-kettőt, ugyanis alig van olyan játékos eb, aki ne szeretné ezeket a pihe-puha színes figurákat. Az állatboltok roskadásig tele vannak velük, azonban áruk a legtöbbször igencsak elkeserítő.
Viszont megkímélheted magad több ezer Ft kiadásától, ha megválsz régi játékaidtól és átadományozod. Hidd el, kedvenced egyenesen imádni fogja, főleg azért, mert nem új illata van, hanem a tiédet árasztja- így még inkább érzi majd a szívéhez közelinek.

Nem használt papucsok

A cipők, papucsok mindig is a kutyák nagy kedvencei voltak, sok gazdinak rengeteg bosszúságot is okoz az, hogy legdrágább cipőit mindig barátja szájából kell kivadásznia.
Éppen ezért jó ötlet, ha az elhasznált, régi, elszakadt papucsodat odaadod neki. Ha puha anyagból készült, akkor szinte olyan, akár egy plüssjáték, viszont ha keményebb, gumisabb, akkor tökéletes a fogainak is, amellett persze, hogy remek játékszer is egyben.

WC papír guriga

Akárcsak a macskák, a kutyák is lelkesen el tudnak játszani minden olyan dologgal, ami gurul, ezért is imádják a labdákat. Azonban ha egy kicsit fel szeretnénk dobni kedvencünket, egyszerűen adjunk oda neki egy WC papír gurigát, tőle biztosan boldog lelkes lesz!
Azonban sajnos van egy hátulütője, mégpedig az, hogy valószínűleg nem lesz hosszú életű a játék, mivel legtöbbször percek alatt ezernyi darabra szedik, aminek felseprése bizonyára majd ránk marad.

Bújócska

Akárcsak a kisgyerekek, a kutyák is imádnak bújócskázni. Menj ki a kertbe, vagy egy parkba négylábú barátoddal, majd amikor úgy látod, nagyon el van foglalva a szagokkal, a pillangókkal, vagy más kutyákkal, akkor bújj el egy fa, vagy egy bokor mögé.
A lényeg, hogy úgy rejtőzködj el, hogy a kutyusod ne vegye észre.
Amikor keresni kezd téged, szólj neki! Bizonyára ekkor meg fog könnyebbülni, hogy nincs gond, nem hagytad őt el, és elmegy téged megkeresni. Amikor sikerül, megtalálni, jól dicsérd meg, és adj neki egy jutalomfalatot!

Kutyapeca

Akinek van macskája, bizonyára kipróbálta már a „cicapecát”, amikor egy rúd végére egy madzagot kötnek, rajta egy csalival, ami általában egy színes kisegér.
Nos, a lényege ugyanez a „kutyapecának” is, viszont ebben az esetben szerezzünk be egy jóval hosszabb madzagot. Tegyünk rá például egy apró plüssjátékot, és dobjuk el a kutyusunknak. Amikor a szájába venné, húzzuk el tőle, így olyan, mintha egy élő prédát kergetne.

Cicázás

Bizonyára te is emlékszel gyerekkorod egyik kedvenc elfoglaltságára, a cicázásra. Ezt eljátszhatod a kutyáddal is, csak kell még valakit hozzá beszervezned. Üljetek le a földre, szerezzetek egy labdát, és dobáljátok egymásnak. A középen lévő négylábú persze majd el szeretné kapni a levegőben repülő játékot. 
Láthatjuk, otthon, különösebb összeg nélkül is tudunk kedvencünknek játékot készíteni. Neki teljesen mindegy, mennyiben kerül a legújabb szerzeménye, a lényeg az, hogy velünk lehessen és hogy jól érezze magát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást