Január 16. – 22.: Programok a tanulás és bulizás jegyében

Január 16. – 22.: Programok a tanulás és bulizás jegyében

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 16. – 22.: Programok a tanulás és bulizás jegyében

Erre a hétre csupa olyan programot válogattunk össze, amelyek segítenek kikapcsolódni és a látóteredet szélesíteni: különleges filmvetítéseket, kihagyhatatlan koncerteket és érdekes előadásokat ajánlunk.

Hétfő – január 16.

A halogatás pszichológiája

Áh, inkább majd holnap! Ismerős? A Be Smart Klub újra megszervezi nagysikerű előadását, A halogatás pszichológiáját.

Takács Ildikó pszichológus, egyetemi docens előadásából megtudhatjuk, miért halogatunk, milyen pszichológiai háttere van és milyen módszerekkel győzhetjük le ezt a negatív szokást.

Kedd – január 17.

Oldboy filmvetítés

A Bem Moziban kedden a dél-koreai Park Chan-wook korszakalkotó művét, a különösen kegyetlen Oldboyt vetítik.

Az átlagos családapa kényszerű bosszúdrámája durva élmény, de érdemes rászánni magad!

Szerda – január 18.

Jackie premier előtti vetítés

Bár Golden Globe-díjat sokak meglepetésére nem nyert, továbbra is az Oscar-díj egyik nagy esélyesének számít a Jackie, amit most premier előtt láthatsz az Urániában.

A film John Fitzgerald Kennedy özvegyének életét követi nyomon férje meggyilkolása után: birkózását a gyásszal, a gyerekneveléssel és Kennedy örökségének ápolásával.

A főszerepben Natalie Portman!

Csütörtök – január 19.

Educatio Kiállítás 2017

Idén már 17. alkalommal, 3 napon keresztül, csütörtöktől szombatig várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket és pedagógusokat. Ha jövőre szívesen beülnél az iskolapadba, érdemes kilátogatnod a Hungexpora, hiszen közel 200 kiállító lesz jelen: hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, szakképzések, duális képzések és a legújabb oktatási fejlesztések egy helyen!

Vekerdy Tamás: A szeretni tudás művészete

Az Országos Széchényi Könyvtár irodalom- és kultúrtörténeti rendezvénysorozata, a Könyvtárlat immáron a 6. évadjának a felénél jár – idén a test áll a középpontban.

Vekerdy Tamás pszichológus a szívről, a szeretet rejtelmeiről tart előadást, majd Boka László irodalomtörténész egy fergeteges szerelem történetébe: Ady Endre és Léda kapcsolatába enged betekintést.

Péntek – január 20.

Love Bug Vintage óriási leértékelés

A Love Bug Vintage hatalmas téli készletkisöprést tart! Itt a nagy lehetőség, hogy fillérekért szerezd be a legmenőbb vintage ruhákat, bundákat, zakókat, dzsekiket, csizmákat vagy antik ékszereket! Az egész napos akcióhoz ráadásként jó hangulatot is ígérnek a szervezők.

Kiscsillag koncert

A Kiscsillagot senkinek nem kell bemutatni: Lovasi András egykori hobbizenekarából mára az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar art-rock zenekar lett. Az Akváriumban már két éve a január csúcspontja az évindító Kiscsillag koncert – reméljük, ez idén sem lesz másként! Vendégként a Junkie Jack Flash segít be.

Szombat – január 21.

Harry Potter és a bölcsek köve koncert

Igazi kihagyhatatlan különlegességnek ad helyet a Budapest Aréna: levetítik az első Harry Potter-filmet, miközben egy szimfonikus zenekar, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar élőben előadja a film zenéjét.

John Williams varázslatos dallamai elválaszthatatlanok a Harry Potter-filmektől, így várhatóan hatalmas élmény lesz így látni és hallani a Harry Potter és a bölcsek kövét!

Vasárnap – január 22.

A Magyar Kultúra Napja 2017 – Szabó Magda 10-100

Országszerte rengeteg helyen ünneplik a Magyar Kultúra Napját a hétvégén – ezek közül a budafoki Klauzál Gábor Művelődési Központ eseményét emeljük ki, ahol egész napos programsorozattal emlékeznek meg Szabó Magda születésének 100. halálának 10. évfordulójáról.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar írónő tiszteletére rendhagyó irodalomórát tartanak, átadják a diákfilm-pályázat díjait, levetítik az egész Abigélt és Régimódi történetet, majd Az ajtót a rendező, Szabó István jelenlétében.

Eközben egész nap szabadon olvashatod Szabó Magda kihelyezett könyveit!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást