Otthon / Kert és terasz

6 izgalmas kerti játék a gyereknek, amit együtt barkácsolhattok össze

Végre beköszöntött a jó idő, így nem kell tovább várni, hogy a gyerekek a kertben játszhassanak. Hogy ne valami veszélyes időtöltést találjanak maguknak a szabadnak, készíts Nekik egyedi kerti játékokat! Ehhez adunk most pár tippet. Barkácsoljatok együtt, úgy még feledhetetlenebb lesz az élmény!

Sütés-főzés

A konyhában mindig jó mulatság kotyvasztani valamit. Csak ennek anya nem mindig örül. De végre eljött az idő, hogy a gyerekek kedvükre alkossanak és még a rendetlenség miatt sem kell aggódni.

Alakíts át egy régen megunt komódot mini-konyhává, vagy készítsd el ugyanezt raklapok segítségével. Bízd a kicsire a színválasztást, hogy sajátjának érezze.

Kövekre festhettek gyümölcsöket-zöldségeket, így már a „főznivalón” sem kell törni a fejeteket. Még pár régi edény, pohár és teljes lesz a kis konyha.

Amőba a kertben

Emlékszel még mivel ütöttétek el az unalmas órákat a suliban? Bár a tanár néni nem örült, ha amőbáztatok a pad alatt, igazán jó agyserkentő, gondolkodtató játék.

És miért ne lehetne mindezt a friss levegőn játszani? Ötvözzétek a kellemest a hasznossal és készítsetek egy nagy „pályát” hozzá illő bábukkal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt jó kikapcsolódás lesz.

Olvastad már?  Kerti bútor raklapokból: 7 csináld-magad projekt, amivel százezreket spórolhatsz

Autópálya

Melyik fiú ne vágyna egy ilyen szuper autópályára? Garantáltan egész nap nem lesz vele gond, ha egy ehhez hasonló játék várja a kertben.

Az elkészítéséhez apa segítségére szükség lesz. Miután kialakítottátok az út helyét, betonozzátok (de homokkal is beszórhatjátok az utat)! Akadálynak használjatok gumiabroncsot, és más ötletes kiegészítőket is!

Ugróiskola

Anno a suli udvarára rajzoltuk fel az ugróiskolát, de miért ne lehetne a kertünk dísze is egyben? Nagyobb csempedarabokat fessetek le színesre és rajzoljátok rá a számokat!

Ebbe a gyerekek is nyugodtan segíthetnek. Pakoljátok sorban egy árnyékosabb helyre a köveket, hiszen jól lehet az egész napot ugrálással fogjátok tölteni.

Minden gyerek álma

Minden gyerek álma egy kis bunker a kert végében, ahol kicsit el tud bújni a szülők szeme elől és lehet egy saját kis kuckója.

A jó öreg raklapot ilyenkor is segítségül lehet hívni, de az ügyesebb szülők deszkákból is elkészíthetik a kis házat.

Anya szépérzékére is szükség lesz, hiszen díszíthetitek lampionokkal, gömbökkel, textilekkel, hogy még barátságosabb legyen.

Olvastad már?  5 olcsó csináld-magad beltéri játék gyerekeknek, amit imádni fognak!

Egy finom kávé a kertben?

Mint a filmekben! Ha segítesz megcsinálni nekik a limonádét, akár tényleg árulhatják is az utcában az innivalókat valamilyen jelképes összegért.

Így hamar megtanulják kezelni és értékelni a pénzt, plusz lesz egy kis költeni való zsebpénzük is.

Azért a kis kávézó elkészítését ne bízd rájuk, mert ez egy kicsit nagyobb befektetést igényel, de ha van rá keret és energia, biztosan feledhetetlen élményekkel gazdagodhat itt a család minden tagja, de lehet még a szomszédok, barátok is.