6 izgalmas kerti játék a gyereknek, amit együtt barkácsolhattok össze

6 izgalmas kerti játék a gyereknek, amit együtt barkácsolhattok össze

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 6 izgalmas kerti játék a gyereknek, amit együtt barkácsolhattok össze

Végre beköszöntött a jó idő, így nem kell tovább várni, hogy a gyerekek a kertben játszhassanak. Hogy ne valami veszélyes időtöltést találjanak maguknak a szabadnak, készíts Nekik egyedi kerti játékokat! Ehhez adunk most pár tippet. Barkácsoljatok együtt, úgy még feledhetetlenebb lesz az élmény!

Sütés-főzés

A konyhában mindig jó mulatság kotyvasztani valamit. Csak ennek anya nem mindig örül. De végre eljött az idő, hogy a gyerekek kedvükre alkossanak és még a rendetlenség miatt sem kell aggódni.

Alakíts át egy régen megunt komódot mini-konyhává, vagy készítsd el ugyanezt raklapok segítségével. Bízd a kicsire a színválasztást, hogy sajátjának érezze.

Kövekre festhettek gyümölcsöket-zöldségeket, így már a „főznivalón” sem kell törni a fejeteket. Még pár régi edény, pohár és teljes lesz a kis konyha.

Amőba a kertben

Emlékszel még mivel ütöttétek el az unalmas órákat a suliban? Bár a tanár néni nem örült, ha amőbáztatok a pad alatt, igazán jó agyserkentő, gondolkodtató játék.

És miért ne lehetne mindezt a friss levegőn játszani? Ötvözzétek a kellemest a hasznossal és készítsetek egy nagy „pályát” hozzá illő bábukkal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt jó kikapcsolódás lesz.

Autópálya

Melyik fiú ne vágyna egy ilyen szuper autópályára? Garantáltan egész nap nem lesz vele gond, ha egy ehhez hasonló játék várja a kertben.

Az elkészítéséhez apa segítségére szükség lesz. Miután kialakítottátok az út helyét, betonozzátok (de homokkal is beszórhatjátok az utat)! Akadálynak használjatok gumiabroncsot, és más ötletes kiegészítőket is!

Ugróiskola

Anno a suli udvarára rajzoltuk fel az ugróiskolát, de miért ne lehetne a kertünk dísze is egyben? Nagyobb csempedarabokat fessetek le színesre és rajzoljátok rá a számokat!

Ebbe a gyerekek is nyugodtan segíthetnek. Pakoljátok sorban egy árnyékosabb helyre a köveket, hiszen jól lehet az egész napot ugrálással fogjátok tölteni.

Minden gyerek álma

Minden gyerek álma egy kis bunker a kert végében, ahol kicsit el tud bújni a szülők szeme elől és lehet egy saját kis kuckója.

A jó öreg raklapot ilyenkor is segítségül lehet hívni, de az ügyesebb szülők deszkákból is elkészíthetik a kis házat.

Anya szépérzékére is szükség lesz, hiszen díszíthetitek lampionokkal, gömbökkel, textilekkel, hogy még barátságosabb legyen.

Egy finom kávé a kertben?

Mint a filmekben! Ha segítesz megcsinálni nekik a limonádét, akár tényleg árulhatják is az utcában az innivalókat valamilyen jelképes összegért.

Így hamar megtanulják kezelni és értékelni a pénzt, plusz lesz egy kis költeni való zsebpénzük is.

Azért a kis kávézó elkészítését ne bízd rájuk, mert ez egy kicsit nagyobb befektetést igényel, de ha van rá keret és energia, biztosan feledhetetlen élményekkel gazdagodhat itt a család minden tagja, de lehet még a szomszédok, barátok is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást