A csirke szinte minden háztartásban előforduló alapanyag, egyszerű elkészíteni, könnyű vele dolgozni, de egy idő után sajnos bizony rá lehet unni. Mivel télen a legjobb, ha tartalmas, igazi lélekmelegítő fogásokat készítesz, ezért lássunk öt ízlelőbimbókat megmozgató receptet csirkével. Felkészültél?
3/5 Mézes-mustáros csirke fügével
A füge és a mustár igazán pikáns együtt, úgyhogy ha eddig untad egy kicsit a csirkét, akkor ezt megkóstolva, ez biztosan megváltozik majd!
Hozzávalók:
fél dl balzsamecet, 2 evőkanál Dijoni mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, néhány zsályalevél, 2 gerezd fokhagyma, 4-6 szelet csirkemellfilé és/vagy csirkecomb, 8-10 db füge, só, bors
Elkészítés:
Készítsd el a szószt a mustár, a balzsamecet, az olívaolaj és a méz összekeverésével, majd reszeld bele a fokhagymát és szórd bele a zsályaleveleket. Egy serpenyőben süsd meg a csirkét mindkét oldalán, majd tedd egy tűzálló edénybe és locsold meg a korábban elkészített mézes-mustáros szósszal. A csirke mellé jöhetnek a negyedekbe vágott fügedarabkák, amiket szintén megfürdethetsz ebben a pikáns szószban.
Tedd a csirkét 180 fokos sütőbe, majd amikor már jól pirul, akkor újra locsolj a tetejére a szószból. Amikor már szép a színe és elég puha a hús, akkor készen is vagy, tálalhatod ezt a mennyei fogást. Mikor próbálod ki?
Tipp: Ha nem kaptál fügét, akkor körtével vagy szőlővel is szuperül működik, kísérletezz vele!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!