A csirke szinte minden háztartásban előforduló alapanyag, egyszerű elkészíteni, könnyű vele dolgozni, de egy idő után sajnos bizony rá lehet unni. Mivel télen a legjobb, ha tartalmas, igazi lélekmelegítő fogásokat készítesz, ezért lássunk öt ízlelőbimbókat megmozgató receptet csirkével. Felkészültél?
2/5 Sütőtökös gombás csirke
A sütőtököt mindenben imádjuk, leves, egy finom főétel, desszert, de persze önmagában is csodálatos. Lássuk, milyen ha csirkével és gombával készül.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál liszt, fél kg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál vaj, 400-500 g előre megsütött sütőtök, 5 dl csirkealaplé, 2 dl tejszín, 1 marék friss petrezselyem, kakukkfű, só, bors
Elkészítés:
Vágd kisebb darabokra a csirkemellet, fűszerezd, locsold meg olívaolajjal és hagyd, hogy egy kicsit pihenjen a pácban. Egy magasabb falú edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a befűszerezett csirkemelleket és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon. Ha jól megsültek, akkor szedd ki őket egy tálba és hagyd állni őket.
Ugyanebben az edényben, amiben a csirke készült, készítsd el a gombát, alá tegyél kis darabokra vágott hagymát, majd ha elkészült, ezt is tedd félre. Ugyanebbe az edénybe jöhet a kis darabokra vágott puha sütőtök, majd a csirke. Ezt öntsd fel a húsleves alaplével, majd ha felforrt, akkor jöhet hozzá a tejszín, a gomba és a petrezselyem. Ha jól összeállt a szósz, akkor le is kapcsolhatod és fogyaszthatod rizzsel vagy burgonyapürével.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!