A bolti jégkrém önmagában is hűsítő nyári élvezetet kínál, de egy kis kreativitással lenyűgöző, akár vendégváró desszerteket is varázsolhatunk belőle. Ehhez pedig nem kell cukrászvégzettség és nincs szükség különleges alapanyagokra sem – elég némi fantázia, néhány extra hozzávaló, és a fagyasztóból előkapott doboz jégkrém. Összegyűjtöttünk öt egyszerű, mégis látványos receptet, amellyel garantáltan sikert aratsz.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Jégkrémszendvics házi süteménnyel
Képzeld el a kedvenc csokidarabos kekszedet, közte pedig egy jó adag krémes vanília vagy csokoládé jégkrémet. Ez a klasszikus jégkrémszendvics bolti fagyiból és frissen sült kekszből készül – és bárki meg tudja csinálni otthon is.
Hozzávalók:
- Bolti fagyi (vanília, csoki, eper – amit szeretsz)
- Házi vagy bolti keksz (pl. csokis, zabpelyhes)
- Dekoráció: aprított mogyoró, színes cukordara, mini csokidarabkák
Elkészítés:
Vágj ki a kissé megpuhult jégkrémből vastag korongokat (egy pohár segítségével könnyen formázható). Helyezd két keksz közé, majd a széleit hempergesd valamilyen dekorációba. Fagyaszd vissza tálalásig.