Irány a szabadba! 5 kint végezhető, pénztárcabarát sport

Irány a szabadba! 5 kint végezhető, pénztárcabarát sport

Címlap / Életmód / Egészség / Irány a szabadba! 5 kint végezhető, pénztárcabarát sport

Itt a jó idő, ezért végre bátran hódolhatunk a tavasznak és kinti sportoknak is. Válogatásunkban 5 szabadtéri edzési lehetőséget mutatunk, amik nem csak garantáltan megmozgatnak, de a pénztárcádat is békén hagyják!

Futás

A legkézenfekvőbb szabadtéri sport a futás. Elég felkapnunk egy kényelmes edzőcipőt, tréningnadrágot, pólót, és irány a közeli futópálya, vagy éppen a környező utcák.

A futás szerelmesei mind tudják, hogy ez a sport nem csak fizikailag tesz jót, hanem mentálisan is kedvező hatással van ránk.

Ilyenkor van idő végiggondolni az elmúlt napokat, elmélkedhetünk jövőbeli terveinkről, egyszóval kiváló alkalom az önismeretre.

Görkörcsolyázás

Ideje szétnézned a padláson is, és előkapni a hőn szeretett görkorcsolyádat vagy gördeszkádat, esetleg felpattanni az elfeledett rolleredre – sose érezd magadat túl öregnek a régi dolgok újbóli kipróbálásához!

Biztos szívesen csatlakoznak majd hozzád azok a barátaid, akikkel még anno együtt gurultatok a közeli placcon.

A görkorizással ráadásul épp a legkritikusabb részeidet formálhatod meg; tehát a csípő és a combok környékét!

Túrázás

Ha még nem túráztál, mióta kisütött nap, irány a legközelebbi hegy vagy magaslat!

Ez a program nem csak azért jó, mert megmozgat, és kiváló közösségi élmény, hanem mert egyből díjazásra kerül a befektetett energia, hiszen amint a hegy tetejéről megpillantod az eléd táruló látványt, máris érzed, hogy volt miért fáradoznod.

A hegymászásnak szinte nélkülözhetetlen része a piknik, így érdemes jó adag étellel, valamint pokrócokkal nekivágni a túrának.

Biciklizés

Ha van biciklid, ideje felfújni a kerekeket, beolajozni a láncokat, és megszervezni egy jó kis biciklitúrát.

A Velencei-tavat például egy megállással 2 óra alatt kényelmesen körbe lehet tekerni (lemértük!).

Az összesen 31 kilométeres távon két kisebb emelkedővel kell számolnod, de meglátod, hatalmas diadal lesz túljutni rajtuk!

Labdajátékok

A labdajátékok azért olyan népszerűek, mert jellemzően kevés eszközt igényelnek, és szinte bárhol kipróbálhatod őket, ahol találsz egy kis zöld területet. 

Ha kertes házban élsz, persze  nyert ügyed van, de azért a belvárosban is találni pár parkot, ahol van elég terület a játékra. 

Már csak az a kérdés, hogy tollasozni, röpizni, focizni vagy métázni van-e kedvetek!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!