Indokok, hogy miért érdemes lefagyasztani a petesejtjeidet, ha már benne vagy a korban

Indokok, hogy miért érdemes lefagyasztani a petesejtjeidet, ha már benne vagy a korban

Címlap / Életmód / Egészség / Indokok, hogy miért érdemes lefagyasztani a petesejtjeidet, ha már benne vagy a korban

Kevesen tudják, de egy nő petesejtjeinek a száma annyi, amennyivel születik. Nem termelődik belőle több életünk során, a testünkben hordozzuk őket, velünk együtt öregszenek, és egy nő számára 35 éves kor felett a teherbeesés esélye jelentősen csökken. Érdekességként jegyzem meg, hogy egy férfi akár 90 éves korában is képes lehet még utódot nemzeni.

Természetesen a petesejt lefagyasztása korántsem garancia arra, hogy ezek után bármeddig építgethetjük a karrierünket, mert be vagyunk biztosítva. A lefagyasztás nem olcsó mulatság, és minél több petesejtet fagyasztunk le, annál több pénzbe kerül, ugyanakkor annál nagyobb az esélyünk arra, hogy a későbbiekben majd megtermékenyül.

A módszer még relatív új, ezért megoszlanak a statisztikák arról, milyen arányú a siker. Van, akinek szinte elsőre összejön a baba és még marad is „tartalék” petesejtje lefagyasztva, másoknak pedig nem sikerül a terhesség akár húsz petesejttel sem.

Az is egy 22-es csapdája helyzet, hogy minél fiatalabbak vagyunk a petesejt-levételkor, annál nagyobb az esélye a későbbi sikeres megtermékenyítésnek, de hát ki gondol ilyesmire 25 évesen? 

Mindenesetre ez a procedúra sok nőt ajándékozott már meg babával, úgyhogy ha úgy érzed, kezdesz kifutni az időből, érdemes elgondolkodnod a lehetőségen az alábbi okok miatt is.

Még nem találtad meg az igazit

Ha már elmúltál harminc és tudod, hogy majd szeretnél családot, de még nem jött el a herceg a fehér lovon, ez megoldást jelenthet, főleg, ha tudod, hogy mindenképpen saját gyermeket szeretnél, tehát a petesejt-beültetés és az örökbefogadás nem jön szóba nálad.

Indokok, hogy miért érdemes lefagyasztani a petesejtjeidet, ha már benne vagy a korbanKép forrása: [email protected]/depositphotos.com

Harminc éves kortól meredeken romlanak a természetes teherbeesés esélyei, innentől mondhatjuk, hogy ketyeg a biológiai óránk.

Ismerek egy párt, akik a negyvenes éveik elején találkoztak, egymásba szerettek és nagyon vágytak babára, de már sajnos nem jött össze nekik. A feleség mondta nekem egyszer, mennyire sajnálja, hogy annak idején nem fagyasztotta le a petesejtjeit, de akkor még nem érezte úgy, hogy gyereket akar, és – ebből a szempontból – balszerencséjére a szerelem túl későn talált rá.

Most fontosabb a karriered

Erre mondhatják a károgók, hogy a gyereknél semmi nem lehet fontosabb, és valamennyire igazuk is van, de a keményen dolgozó nők többsége nem szívtelen, törtető karrierista. Egyszerűen a gyerekneveléshez kell egy biztos anyagi háttér, mert a porontyot még fel is kell nevelni. Természetesen mindannyian úgy állunk hozzá, hogy születendő gyermekeinknek mindent meg szeretnénk adni: boldog, felhőtlen gyerekkort, jó iskolákat és talán tizenéves korára valami olyat, amivel elindulhat az életben. Ez pedig manapság igényel egy bizonyos anyagi hátteret, amit többnyire a harmincas éveiben alapoz meg az ember. Igen, pont akkor, amikortól már egyre hangosabban ketyeg az a fránya óra.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!