5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

Egy forgatókönyvben általában a legapróbb részletekig megtervezik, a főszereplőknek mit kell mondaniuk, a szavakat milyen mozdulatoknak kell kísérniük, és még azt is, épp hogyan álljon a hajuk. Időnként viszont a híres színészek úgy döntenek, érdemes improvizálni; egyes filmeknél pedig ez olyan jól sikerült, hogy a készítők a hirtelen jött ötleteket benne hagyták a felvételekben. Melyek ezek a híres, improvizált pillanatok?

Micsoda nő!

Emlékszel még arra a jelenetre, amikor Richard Gere karaktere egy dobozt tart Julia Roberts felé, benne egy csodaszép nyaklánccal?

A filmben akkor a férfi hirtelen lecsukta a kis dobozt, a lány pedig meglepettségében visszarántotta a kezét, és nevetni kezdett.

A jelenet azért is tűnik olyan vidámnak és őszintének, mert a színészek az egészet csak improvizálták, és valójában egyáltalán nem ez szerepelt a forgatókönyvben.

A készítőknek viszont nagyon tetszett Richard Gere vicce, és benne hagyták a sztoriban.

A keresztapa

A híres trilógiában van egy jelenet, amire biztosan te is élesen emlékszel még.

Ebben ugyanis Vito Corleone mesél a barátságról alkotott elképzeléséről Bonaserának, miközben egy macskát tart az ölében.

De azt gondoltad volna, hogy a cica egyáltalán nem volt a film része eredetileg?

Az állat teljesen véletlenül kóborolt be a díszletek közé, Marlon Brando pedig meglátta, az ölébe vette, és improvizálni kezdett a forgatás alatt.

Jó ötlet volt, mert imádtuk azt a jelenetet!

Ragyogás

Stephen King vászonra vitt történetéről valószínűleg neked is rögtön az a jelenet ugrik be, amikor Jack Nicholson karaktere betöri a fürdőszoba ajtaját.

Itt hangzik el az „itt jön Johnny” című mondat, amely a film egyik jellegzetes kulcsmondatává nőtte ki magát.

Épp ezért is érdekes a tény, miszerint ezt az egészet a színész találta ki, a forgatókönyvben nyoma sem volt.

Onnan jutott eszébe, hogy Johnny Carson műsorvezető ezzel zárta le az esti adásokat, és kipróbálta, mennyire passzol a jelenetbe.

A tégla

Jack Nicholson tényleg az improvizálás egyik királya, ugyanis ezt a módszert A tégla című filmben is bevetette.

Amikor az egyik párbeszéd jelenetét vették fel, előhúzott a semmiből egy fegyvert, hogy a frászt hozza Leonardo DiCaprióra.

El kell ismernünk, hogy a fiatalabb színész is nagyon profi munkát végzett, ugyanis a váratlan helyzetet látva nem esett ki a szerepéből, hanem folytatta a szöveget, ezúttal őszinte riadalommal az arcán.

Így pedig sokkal jobb lett a felvétel, mint azt várták volna!

Good Will Hunting

A film egyik jelenetében a néhány éve elhunyt Robin Williams épp arról mesél Matt Damon karakterének, hogy volt nejének milyen bélproblémái voltak, hogyan eregette így a galambokat még álmában is, és egyszer még a kutyát is felébresztette vele.

A vicc, hogy ezt a sztorit a felvétel közben találta ki a színész, a forgatókönyvben ez egyáltalán nem szerepelt.

Viszont nem csak ő és Matt nevették végig az egészet, hanem még az operatőr is; ha jól megfigyeled a jelenetet, láthatod, hogy a röhögéstől még a kamera is remeg.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást