Imádok vásárolni, beteg vagyok?

Imádok vásárolni, beteg vagyok?

Címlap / Otthon / Háztartás / Imádok vásárolni, beteg vagyok?

Sokszor elkap minket az érzés, hogy meg kell vennünk azt a bizonyos ruhát, vagy kiegészítőt. Néha pedig egyszerűen csak egy fárasztó nap után boldoggá tesz minket, ha megveszünk magunknak egy-két újdonságot. Honnantól számítunk boltkórosnak?

Ez még normális…

Ha néha napján meglepjük magunkat valamivel, az még nem gond, sőt még az se baj, ha esetleg boldoggá tesz minket. Egy nőnek szüksége van arra, hogy legalább havonta beszerezzen valami újat a kis gardróbjába, vagy feldobja egy új darabbal a cipősszekrényt. Az apró kis örömök még normálisnak számítanak, de honnan kezdődnek a problémák?   Boltkóros vagy, ha… Ha állandóan csak azon jár az eszed, hogy mit veszel meg a munka után és mivel kell kiegészítened a tegnapi kollekciót, akkor már súlyos esetről van szó. Természetesen ehhez is szép lassan vezet az út, először csak alkalmanként veszel meg olyan dolgokat, amelyekre ténylegesen nincs is szükséged, egy idő után pedig egyre rendszeresebbé válnak az ilyenféle önjutalmazások. A legrosszabb esetben pedig már csak a vásárlás tesz boldoggá.

Nehezebb esetben akár adósságokba is verheted magad, csak hogy kielégítsd ezt a fajta vágyadat.

Ráadásul még a családodat, a barátaidat, vagy a munkádat is elveszítheted. Ha már ebben az állapotban vagy és észrevetted magadon a kezdetleges vagy a súlyosabb jeleket, akkor érdemes először önállóan próbálkoznod a probléma megoldásával, ha ez nem segít, akkor kérj segítséget a barátaidtól és a családodtól, ha pedig már semmi sem segít, akkor mindenképpen fordulj szakemberhez.   Mit tegyél, hogy ne válj shoppingfüggővé?

Ha vásárlás önjutalmazás, akkor mindenképpen figyelj arra, hogy ez az alkalmakról szóljon, és semmiképpen se váljon mindennapossá. Az apró örömök pedig jót tesznek az önbecsülésednek és az önképednek is.
  Mire van szükségem?

Ezt a kérdést mindig tedd fel magadnak és ne vegyél meg olyan dolgokat, amelyeket ténylegesen nem hordanál, vagy nincs hová felvenned. Lehet, hogy istenien áll, de ha nincs olyan alkalom, amelyen felavathatnád, akkor felesleges pénzkidobás, tehát minden esetben gondold át, hogy tényleg szükséged van-e az adott darabra.
  Legyen a vásárlás hatékony!

Érdemes összefognod a barátnőiddel és akkor belevágni a nagy vásárlásokba, amikor éppen nagy szezonvégi leárazások, vagy kivételes akciók vannak. Ilyenkor számos ellenállhatatlan darabot szerezhettek be jóval olcsóbban, ráadásul mindig lesz veled valaki, aki megmondja őszintén a véleményét, hogy mennyire áll dögösen rajtad az a naci, vagy ruha. A legjobb, hogy így összekötheted a kellemeset a hasznossal, hiszen egy ilyen vásárlás alkalmával nem csupán a legújabb darabokat szerezheted be, de megbeszélhetitek a legújabb kis eseményeket is a csajokkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást