Ilyen szexi is lehet egy érett nő

Ilyen szexi is lehet egy érett nő

Címlap / Stílus / Arc / Ilyen szexi is lehet egy érett nő

45 és 55 éves kor között a szervezetben csökken az ösztrogéntermelés, a menstruáció jelentkezése szabálytalanná válik, és ha legalább egy évig szünetel, elkezdődik a menopauza időszaka. A testben zajló folyamatok az arcra is hatnak.

Változások

Az ösztrogénszint csökkenése miatt az egész test működése lelassul. A klimax hatására esztétikai változások mennek végbe az arcon. Hőhullámok, hirtelen verejtékezés lehet jellemző, ami megzavarhatja az éjszakai pihenést, és a szem alatt fekete karikák jelenhetnek meg

A bőr száraz és hámló lesz, az arc fáradtnak látszik. A férfihormonok szintje emelkedik, ezért az ajak körül és az állon szőrszálak is megjelenhetnek. Vannak, akiket lelkileg jobban, vannak, akiket kevésbé viselnek meg ezek a folyamatok. 
Sokan nem bánják a változást, és mélyülő ráncaikkal szebbnek és bölcsebbnek látják magukat, mint valaha, ezért elégedettek a külsejükkel.

Arc

Érett korban lassabban alakulnak ki új sejtek, és a bőr halványabb, ernyedtebb lesz. A zsírréteg elvékonyodik, nem tartja meg úgy a nedvességet, mint fiatalabb korban, és a bőr veszít rugalmasságából. Foltok is kialakulhatnak rajta. 

Másként kell ápolnunk a bőrünket, mint eddig. Ha szeretnénk ezen a folyamaton lassítani, váltsunk krémes bőrtisztítóra és dúsabb hidratálóra.
Hámlasszuk bőrünket gyakrabban, használjunk rendszeresen hidratáló arcpakolást.

Smink

Változtassunk sminkünkön, ezentúl világosabb színeket használjunk. A szemünket fekete helyett mélybarna vagy tengerészkék színnel fessük ki, szempillafestéket csak a felső pillákra kenjünk. 

A rúzst vékonyan vigyük fel, vagy cseréljük ki szájfényre. A szájkontúrceruzát mellőzzük. A körömlakk színe halvány rózsaszín vagy gyöngyház legyen, ne pedig élénk piros vagy barna. 
Merev fazonú frizura helyett érdemes lágyabb, lazább forma mellett dönteni. A por állagú arcpírt cseréljük le krémes állagúra.

Optikai hatás

Az arcunkat fessük meleg színűre. Az arcpirosító ne kerüljön túl közel az orrtőtől a száj sarkáig futó ránchoz, mert csak hangsúlyozná azt, inkább kenjük magasabbra, a járomcsontra

Szemünk nyíltabb hatású lesz, ha nem szigorúságot kölcsönző fekete szemceruzával, hanem inkább barnával, a szempillák tövénél húzzuk ki
Esti programhoz tehetünk egy kevés csillámport vagy csillámos pirosítót a szemöldökcsontra, hogy sugárzó legyen a külsőnk.

Korrekciók

A száj körüli apró ráncokat elsimíthatjuk korrektorceruzával. Ha teltebb ajkakat szeretnénk, világosabb, semlegesebb színű, krémes állagú szájfestéket használjunk

A foltok elhalványulnak krémes alapozó vagy korrektorstift hatására. A hőhullám okozta pirosság enyhíthető olyan krémmel, amelyben gyulladáscsökkentő anyag van, például gyerekek számára készült arckrémmel.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!