Ilyen hatással van a vörös tűsarkú a férfiakra

Ilyen hatással van a vörös tűsarkú a férfiakra

Címlap / Stílus / Divat / Ilyen hatással van a vörös tűsarkú a férfiakra

A cipők ,,netovábbja” a piros tűsarkú. Kevés olyan nő van, aki annyira bátor, hogy fel meri venni eme lábbelit. Nekem azóta a kedvencem a piros magas sarkú, mióta láttam az Óz, a nagy varázslót, melyben a rubincipő nem úgy volt kivitelezve, mint egy gyerekcipő, hanem mint egy nőies lábbeli – hatalommal bírt. Boltban alig lehet szép formájú piros, vörös magas sarkút látni, ám plakátokon az abszolút nőiességet szimbolizálja…

A vörös szín általános szimbolikája

A régiek a színek között ezt tartották a legtöbbre. Volt a bátorság és harciasság jelképe. A Rákóczi család címerében a vörös szín azt jelenti, hogy nem riadnak vissza a véráldozattól sem. Elterjedt árnyalata volt a vörösnek a korall vörös, régi magyar nevén kláris, kaláris.

A legrégebbi időkben a korallból ékszereket csiszoltak. A néphit mindenhol jótékony hatást tulajdonítottak a korallnak, és a 17-18. században nagy népszerűségnek örvendett.

Vörös szín hatásai

A vörös jelképezi a növekedést és a pusztulást is – mert a vér és a tűz színe. Benne van az akarat, az erő, az aktivitás, a vitalitás, a hatalom. Mai olvasatban a vörös szín figyelmeztet a veszélyre.

Használják a gyógyításban – azok számára hasznos ennek a színnek a viselése, akik hajlamosak a megfázásra, viszont azoknak érdemes elkerülni, akik hajlamosak a stresszre és a szívbetegségre. Viszont ajánlott azoknak, akik el akarják érni céljaikat, mert dinamizmust ad.

A tűsarok

Az 1930-as évektől létezik tűsarok, melynek elnevezése a stiletto volt – a stiletto tőr hosszú pengéje miatt. Létezik 15 cm-es magasságú cipősarok is, melyben nemhogy menni, de állni is művészet. A tűsarok önmagában egy fétistárgy.

Nem csak magasabbá, hanem magabiztosabbá teszi viselőjét. Hosszabbá teszi a lábat, és megváltoztatja a lépés technikáját. Képtelenség benne ,,csámpásan” menni, viszont, hogy egyensúlyban maradjon a test, kénytelen a nő kihúznia és ,,riszálnia” magát.

A végzet asszonya és a tűsarkú

Amikor egy nő hódítani megy, a tűsarkú az, ami testi-lelki támaszt ad. Hosszabb tőle a láb, miközben a lábfej kisebbnek látszik, a helyes testtartás hatására megadja a magabiztosság látszatát.

Terry DeHavilland cipőtervező megfogalmazta a lényeget: ,,Az emberek szerint a stiletto árt a lábnak, de jót tesz a léleknek. Melyik a fontosabb?”

Nem mindegy milyen

Bár a legszexisebb női cipőviseletnek tekintik a piros, vörös tűsarkút, mégsem mindegy, hogy milyen darabot választunk. A piros nagyon domináns szín, ezért nem érdemes túldíszítettet, strasszosat, ,,csiri-csárét” választani.

Persze ez attól függ, hogy mire akarjuk használni… A férfiak nem szeretik a túl közönséges ruhakombinációt, inkább a bájos eleganciát kedvelik. Kell hagyni egy kis egyszerűséget, ugyanis a kevesebb néha több.

Cipő rémálmok

Vannak olyan cipőköltemények, melyek csak túl akarják szárnyalni a piros tűsarkú vadító eleganciáját. De sosem fogják. Mostanság az extrém lábbelik igen kelendők, de hiányzik belőlük valami.  A tökéletes cipő az láb szépségét próbálja kihangsúlyozni, felhívva a figyelmet a nőre. Az extrém cipők inkább művészeti alkotások, feltűnőek és/vagy hordhatatlanok, a figyelem magára a cipő formájára, kinézetére irányul, nem a nőére, aki viseli.

A tűsarkú cipő egy eszköz, melyet, ha gondosan választunk meg, biztos lesz a siker. A piros tűsarkú határozottságot, temperamentumot, az abszolút nő jelenlétét sugallja. Egy olyan nőt kell meghódítania a férfinak, aki kihívás.

A közönségessé cicomázott piros tűsarkú viselője nem kihívás, inkább egy fétistárgy tulajdonosa… A színeknek lelkük van, a tűsarkúnak pedig hatalma a férfiak felett. Emiatt nem hiányozhat a szekrényből ez a lábbeli…

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!