Ilyen hatással van a lelkivilágodra az, hogy milyen színek vesznek körül az adott pillanatban

Ilyen hatással van a lelkivilágodra az, hogy milyen színek vesznek körül az adott pillanatban

Címlap / Életmód / Egészség / Ilyen hatással van a lelkivilágodra az, hogy milyen színek vesznek körül az adott pillanatban

Tudtad, hogy a színek hatalmas befolyásoló erővel bírnak? Nem véletlenül választják meg a márkák az adott színskálában a logóikat, weboldalaikat és reklámplakátjaikat, hiszen tudat alatt ezzel könnyedén manipulálnak minket.

Ez alapján viszont nem meglepő, hogy a színek, amik körülvesznek minket, nagyon is befolyásolják azt, milyen a kedvünk! Eláruljuk, hogyan.

Narancssárga

Így érzed magad tőle: ez a szín képes energizálni és stimulálni.

Lényegében az optimizmus és a bátorság jelképe, ráadásul kifejezetten vibráló, ezért azt érezhetjük tőle, hogy energikusabban vagyunk, és nem akarunk egy helyben ülni.

Nem véletlen, hogy nem ajánlják például hálószobák falaira, hiszen sosem tudnál mentálisan kikapcsolódni ilyen erőteljes árnyalatok között! Amikor próbálnád magad rávenni az edzésre, mozgásra, akkor öltözz narancssárgába.

 

Kék

Így érzed magad tőle: a kék a béke és a nyugalom színe.

Ha ezzel az árnyalattal veszed körbe magad például az otthoni karantén idején, lelkileg felszabadultabbnak és kipihentebbnek fogod érezni magad.

Amikor relaxálni szeretnél, viselj kék ruhákat, sőt, akár az is jó ötlet, ha engedsz magadnak egy kád forró vizet, és kék fürdőbombát teszel bele.

 

Zöld

Így érzed magad tőle: a zöld az érzelmi egyensúly színe, a biztonság, egészség és feltöltődés szimbóluma is.

Sok helyen a medikusok is ilyen ruhát viselnek, hogy ezt a megnyugtató érzetet keltsék. Ezért már az is sokat számíthat a hangulatod felturbózásában, ha növényeket teszel az íróasztalodra, nappalidba, hogy bevonzzák ezt az egészséges kiegyensúlyozottságot a helyiségbe.

 

Fekete

Így érzed magad tőle: érdekes, de ez a szín valójában biztonságérzetet ad nekünk, érzelmileg különösen.

Ezt a sötét árnyalatot ugyanis az áthatolhatatlansággal azonosítjuk, és úgy gondoljuk, el tudjuk rejteni például fekete ruhadarabok mögé a bizonytalanságunkat. Jót tesz, ha néha nagyobb szerepet kap az életedben ez a szín.

 

Lila

Így érzed magad tőle: a spirituális feltöltődés, a mentális egyensúly egyik színe a lila, de sok esetben a luxussal is azonosítjuk tudat alatt.

Ezért ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, kényelemre és kényeztetésre egyaránt, akkor vedd körbe magad ezzel az árnyalattal. Ha van rá lehetőséged, cseréld le például ilyen színűre az ágyneműt!

 

Piros

Így érzed magad tőle: a piros a szenvedély és az energia színe, ezért hálószobákba kifejezetten nem ajánlatos ezt a színt nagyon belecsempészni.

Már kutatások is alátámasztották, hogy ilyenkor egyszerűen nem tudjuk kikapcsolni a gondolatainkat, ezért nem is tudunk jót pihenni egy piros falszínnel rendelkező helyiségben.

Inkább akkor vedd körbe magad az árnyalattal, ha aktív és energikus szeretnél lenni, mert sok a tennivalód. Ez a szín tudat alatt erre fog motiválni!

 

Sárga

Így érzed magad tőle: az optimizmus, a szórakozás és a vidámság színe segíthet elűzni a rossz gondolatokat.

Ez a koronavírus alatt különösen jól jöhet. Most keresd elő a sárga ruháidat, dísztárgyakat, hiszen a tavasz jegyében ezek egyébként is feldobják a hangulatot!

 

Fehér

Így érzed magad tőle: a tisztaság és az ártatlanság színe egyúttal az új kezdetet is szimbolizálja.

A kórházakban sem véletlen, hogy az orvosok leginkább fehéret viselnek, hiszen ezzel is azt sugallják, hogy ők segíteni jöttek, és reményt adnak.

A fehér ágyneműhuzatot, párnát akkor vedd elő, ha szükséged van egy kis támogatásra, rendszerre az életedben.

 

Rózsaszín

Így érzed magad tőle: a romantika, szerelem és melegség színeként emlegetik a rózsaszínt.

Az agyunk automatikusan összeköti a gondoskodással és szeretettel, ezért nyugodtan csempészd be az otthonotokba dísztárgyak formájában.

Segíteni fog, hogy egy kicsit a kapcsolatotokra tereljétek a figyelmet, és romantikus hangulatba kerüljetek a körülményektől függetlenül is.

 

Barna

Így érzed magad tőle: a barna egy természetes, hétköznapi szín, ami megbízhatóságot sugall.

Oka van annak, hogy sok bútor esetében választják ezt a színt, hiszen otthonosabbá teszi a helyiséget!

Ha szükséged lenne némi komfortérzetre, érdemes a barna színekre fókuszálni, akár öltözködésben, akár dísztárgyak formájában.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást