A nő illata

A nő illata

Címlap / Stílus / Test / A nő illata

Mai világunkban egyáltalán nem könnyű nőnek lenni. A társadalomnak hatalmas elvárásai vannak velünk szembe, és több területen is folyamatosan a topon kell lennünk.

Roppant nehezen lehet megfelelni, főleg ha figyelembe vesszük azon adottságokat, hogy manapság mindig kevés az idő ami az emberek rendelkezésére áll. Mindenütt meg kell felelnünk nőként. Legyünk jó háziasszonyok, tökéletes szeretők a magánéletbe, és méltán értékes megbecsült munkaerő a mókuskerékben.

Talán az egyetlen fegyver a nő számára, amivel kicsit közös nevezőre tudja hozni a területi feloszlásokat, az az illata. Ugyanis, ha megjelenésünkhöz egy kellemes illat is társul, az biztos, hogy az élet minden területén sikeres érvényesüléshez vezethet el minket. Nem mondunk újdonságot akkor, ha azt állítjuk, hogy a nő második legjobb barátja a gyémánt után a parfümje. Ugyanis, nagyon nem mindegy, hogy hogyan választjuk meg a hozzánk illő és méltó illatot.

Coco Chanel, méltán viághírű divattervezőnek volt egy örök érvényű mondása, miszerint: „Egy nőnek parfüm nélkül nincs jövője.” Az illat amit magunkon viselünk, meghatározza mindazt amik vagyunk valójában. Betekintést enged személyiségünkbe, vágyainkba, segít abban, hogy másokat közelebb tudjunk engedni magunkhoz, hogy megismerhessenek.

Az elmúlt pár évtized, forradalmi áttörést hozott a parfümgyártók számára. A gombamód növekedő szépségipari piac, megállás nélkül követeli a termelést, így már nem meglepő, ha egy év alatt is, akár több tucat vadonatúj parfüm kerül ki a gyártók sorairól. Manapság a parfümválasztást leginkább a rapid randikhoz lehetne hasonlítani, úgyanis óriási a választék, viszont túl kevés idő áll a rendelkezésünkre hogy teljes bizonyossággal dönteni tudjunk azirányban, hogy melyik lenne számunkra a legmegfelelőbb választás.

Következzen most pár tipp, a könnyebb döntés érdekében:

Abból indulj ki, hogy milyen illatot szeretsz!

Mielőtt nekikezdesz a vásárlásnak, próbáld meg behatárolni, hogy egyébként a hétköznapokban milyen illatokat szeretsz, mi az, ami egyébként is varázslatos hangulatba hoz és beindít! Gyümölcsök, virágok, fűszerek, esetleg az elegáns pázsma? A parfümválasztás folyamán is ezeket tartsd szem előtt, így elkerülhető a csalódás.

Kódolt reklámok

Rengeteg gyönyörű és ámulatba ejtő parfümreklámot látni manapság, viszont soha ne engedd, hogy megtévesszen a látszat! Ezen reklámoknak zöme ugyanis, pusztán csak marketingfogás, és az eladási nyereséget célozza meg! Egyáltalán nem biztos, hogy egy meseszép üvegben, valóban izgalmas illat rejtőzik!

Szakszerű vásárlás

Sok helyen az eladók nem fektetnek kellő hangsúlyt arra, hogy tisztességesen kiszolgálják a vevőket. Viszont ne légy zavarban! Amennyiben szaküzletbe készülsz parfümöt vásárolni (drogériák, vagy parfümériák), nyugodtan kérd ki a szakeladók véleményét, elvégre is ez a kötelességük! Biztos, hogy nagy segítséget tud szolgáltatni, ha egy hozzáértő ember kezeire bízzuk magunkat!

Csak tisztán és egyszerűen!

Mielőtt elindulnál vásárolni, figyelj arra, hogy előtte semmiképpen ne fújd be magad egy másik illattal, különben a további szagok semlegesíteni fogják egymást, és így nem tudsz majd hitelesen dönteni. A legjobb módszer, ha egyszerű szappanos vízzel mosod meg a nyakad. Így tiszta lappal indulhatsz. A parfümök kiválasztására egyébként, a reggeli vagy kora délelőtti órák a legalkalmasabbak, ugyanis az embereknek ilyenkor működik legjobban a szaglásuk.

Dönts el, hogy milyen alkalmakra kell a parfüm

Vedd figyelembe a választásnál, hogy milyen minőségű és fajsúlyú parfümöt választasz. A leggyengébbek a Eau De Cologne illatok, aztán őket követi a Eau De Toilette, majd a rendes Eau De Parfümök zárják a sort. Egyértelmű, hogy a rendes parfüm az, ami a legtöbb és legtöményebb illatanyagot tartalmazza, így az tart a legtovább. Érdekes az is, hogy míg például a könnyedebb, citrus illatok csupán 3-5 óráig érződnek átlagosan, addig a virágos illatoknak például, sokkal tovább tart a hatásuk. Az sem árt, ha nem egy állandó illatot tartasz otthon, hanem még 2-3 másikat is a kedvenc parfümödön kívül, így biztosan lesz miből válogatnod a megfelelő alkalmakra. Ugyanis nem mindegy az sem, hogy nappali, esti vagy alkalmi parfümöt választasz bizonyos programokra.

Egyszerre ne szagolj sokat

Ne szagolj egyszerre túl sok parfümöt próba gyanánt! Könnyen eldugulhat az orrod, és ha hasonló összetevőjűeket szagolgatsz, könnyen megeshet, hogy már nem is tudod majd megkülönböztetni őket. Az emberi orr egyszerre, maximum 5-6 illatot képes különválasztani, de azt is csak akkor, hogyha más-más összetevőkből áll. Hasonló illatok esetén, ez a szám csak kettő-háromra korlátozódik.

Tisztítsd ki az orrod!

Amennyiben mégis összezavarodott volna az orrod, és eltelítődtél az illatokkal, használj gyapjúsálat vagy pulóvert! Szagolj bele párszor, ez segít kitisztítani az orrodat! A legjobb módszer viszont, ami egyre elterjedtebb a különböző drogériákban is, a szemes kávébab. Ebből elég egy szippantás, és újra belevetheted magad a lenyűgöző illatok kavalkádjába.

Használj előbb tesztert

Nagyon fontos momentum, hogy minden illat tesztelése előtt, először teszter papírcsíkon próbáld ki az illatot! Utána következzen csak a bőröd, ha már a papíron is megfelelőnek találtad! Legalkalmasabb felület a bőrön, ahol a legtisztábban érződik ki a parfüm, az alkar és a csukló. Viszont ügyelj arra, hogy semmiképpen ne dörzsöld el az illatot!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást