Ezzel a pofonegyszerű Ikeás hackkel boldogabbá teheted a kicsi szobanövényeidet

Ezzel a pofonegyszerű Ikeás hackkel boldogabbá teheted a kicsi szobanövényeidet

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ezzel a pofonegyszerű Ikeás hackkel boldogabbá teheted a kicsi szobanövényeidet

A tavalyi évben rengetegen kezdtek el kertészkedni, mindegy, hogy kertes házban, vagy lakásban éltek. A szobanövények gondozása viszont nem feltétlenül egyszerű feladat, hiszen a locsolástól kezdve a megfelelő elhelyezésen, fényigényen át a páratartalmat is figyelembe kell venni.

A lakásban viszont vannak olyan helyiségek, ahol kevesebb a fény és még a kevésbé igényes növények sem mindig érzik jól magukat. A kisebb növényekkel viszont egyszerű dolgod lehet, mindössze az Ikeába kell elmenned egy bútordarabért. 

Sokan használnak színes lámpákat a fiatal növények gondozásánál, hogy ezzel is felgyorsítsák a folyamatot, ám ez a megoldás nem minden esetben válik be. Ha te is szeretnél az apró palántákból csodás, lombos növényeket varázsolni, akkor egy beltéri üvegházra lesz szükséged.

A hozzávalók: 

Ehhez nem kell más, mint egy Besta szekrényváz, amit a svéd bútoráruházból szerezhetsz be többféle színben. Ezt pedig a megfelelő méretű Glassvik üvegajtókkal és egy-egy üvegpolccal, fényforrásokkal kiegészítve a párod segítségével tökéletes beltéri üvegházat készíthetsz.

Így készítsd el: 

A vázat állítsd fel és tegyél bele két üvegpolcot. Mindkét polc fölé helyezz egy-egy növény nevelő lámpát. A lámpák beszerelése után felkerülhetnek az üvegajtók is a szekrényre, utána pedig mehetnek bele a növénycsemeték is. Nagyjából 1 óra alatt végezhetsz az összeszereléssel, de ha bármiben kétségeid vannak, kérd meg a párodat, hogy segítsen. 

 

A mesterséges fénynek köszönhetően meglepően gyorsan fognak fejlődni a kicsi növények, ráadásul csodaszépen mutat a beltéri üvegház a nappaliban. (Egyébként a szakemberek szerint a zöld növények sokat javítanak a közérzeten, ahogy maga a velük való foglalkozás is megnyugtat.) 

Még nem vagy semmiről lekésve, ha éppen most szeretnél nekiállni, akkor hajrá! Egyébként is január az év legdepresszívebb hónapja, a növényekkel való foglalatoskodás pedig biztosan felvidít! Elő a csavarbehajtót és kezdődjön a saját kezű beltéri üvegház építés!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!