A nem is olyan távoli múltban a sárkánygyümölcs ritkaságnak számított, olyan árucikknek, amelyet a speciális piacokon és az etnikai élelmiszerboltokban lehetett megtalálni, de a tendencia megváltozott.
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Manapság egyre gyakrabban fordul elő, hogy akár egy közepes méretű áruház gyümölcskínálatában is meg lehet találni a sárkánygyümölcsöt. Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogyan kell fogyasztani a sárkánygyümölcsöt, most minden kérdésedre választ kapsz! Íme, így lehet a legjobban túllépni a tüskés, vastag héjon, és egyenesen ennek a vibráló szépségnek az ízletes, antioxidánsokban gazdag húsához jutni!
Mi a sárkánygyümölcs?
Bár a sárkánygyümölcs jókorára nő, akár fél kilós is lehet, bogyós gyümölcsnek számít. A gyümölcsök misztikusságát növeli, hogy a kúszó, éjszakai virágú kaktuszok ághegyein nőnek, és a Hylocereus és a Selenicereus nemzetségbe sorolják őket.
A tüskés, vastag bőrszerű héjjal rendelkező sárkánygyümölcs a nevét a tűzokádó mitológiai lényekről kapta, amelyek az ősi mondákat népesítetik be. Íze, bár mennyei, mégis inkább evilági. Általában az íze a körte és a kivi keveréke, fajtától függően finom különbségekkel.
A cikk folytatódik, lapozz!