Ritkán kell öntözni és mégis gyönyörű! 7 igénytelen szobanövény

Ritkán kell öntözni és mégis gyönyörű! 7 igénytelen szobanövény

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ritkán kell öntözni és mégis gyönyörű! 7 igénytelen szobanövény

Közönséges elefántláb

Ha van növény, ami a kaktuszon kívül hasonlóképp nem igényli a sok locsolást, az az elefántláb lesz! Ez a különleges szépségű növény jól elvan a víz nélkül, úgyhogy egy nyaralás során nem kell amiatt aggódnod, hogy kiszáradva találod. Sőt, valójában néhány hetente elég egy kis öntözés neki. Az egyetlen kikötés, hogy napfényes helyre kell tenni, mert a sötétet nagyon rosszul viseli!

 

Agglegénypálma 

Az agglegénypálma, vagy másnéven Zamiopálma közkedvelt növény, hiszen fény- és vízigénye rendkívül alacsony. Nem igazán lesz baja, ha egyszer-kétszer elfelejted megöntözni, ám a túl sok vizet olyannyira nem bírja, hogy hamar elpusztul tőle. Az sem baj, ha viszonylag sötét van a lakásodban, hiszen ettől még a növénynek nem esik bántódása, csak kicsit lassabban tud növekedni. Az elpusztíthatatlan virágok táborát erősíti! 

 

Szobai futóka

Nem véletlenül javasolják kezdőknek ezt a szépséges növényt, tekintve, hogy valódi túlélőként emlegetik a kertészek. Nyáron kicsit jobban igényli a locsolást, pláne, ha nagyon meleg van, de ilyenkor is fontos ellenőrizni a földjét. Ha nedvesnek érzed, semmiképp se adj neki vizet, mert a túlöntözést nagyon rosszul viseli. Ami a téli hónapokat illeti, szinte alig kell locsolni, mert a nagy meleg híján vízigénye is csökken. Egyedül arra kell figyelni, hogy napos helyre rakd, mert így tud növekedni és fejlődni!

 

Anyósnyelv

Az anyósnyelv még a legszélsőségesebb körülmények között is remekül érzi magát! Azaz a nyári meleget és a szárazságot is jól tűri, tekintve, hogy leveleiben rengeteg nedvességet képes eltárolni, így nem igényel különösebb odafigyelést. Cserébe viszont nemcsak szépségével emeli az otthonod hangulatát, de hosszú élettartammal bír, és még a lakás levegőjébe kerülő káros anyagokat is képes semlegesíteni!

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást