Ha ebbe a személyiségtípusba tartozol, valóban különleges vagy

Ha ebbe a személyiségtípusba tartozol, valóban különleges vagy

Címlap / Életmód / Lélek / Ha ebbe a személyiségtípusba tartozol, valóban különleges vagy

A magas-potenciálú személyiségek rendkívül különlegesek, és szinte mindenki ismer egyet – még ha nem is tudja, hogy ez a megnevezés illik rá. Ők azok az emberek, akik egész életükben, folyamatosan jobban teljesítenek, mint a korosztályuk, és magasabb célokat képesek elérni, mint a nagy átlag. Például diákként mindig két lépéssel az osztálytársak előtt járnak, már elsős korukban ügyesen olvasnak, gyorsan vág az eszük, és tanulmányi eredményeikkel is kiemelkednek.

Idősebb korban, amikor már az egyetem, a karrierépítés kapja a szerepet, szintén rendkívül tehetségesnek bizonyulnak, izgalmas ötleteik vannak, és szinte azonnal álláslehetőséggel bombázzák őket, amint kilépnek az iskola falai mögül.

Mivel ez a típusú személyiség nagyon stabil, és ritkán változik, ezért kijelenthetjük róluk, hogy született vezetők, akik előbb-utóbb a főnöki székben találják magukat. Szakértők szerint pedig van néhány jellemzője a magas-potenciálú személyiségeknek!

Ezek az emberek nem csak azzal foglalkoznak, hogy jó eredményt érjenek el, hanem az is fontos nekik, hogy ezt hogyan teszik meg. Sokan ugyanis azáltal próbálnak vezetői babérokra törni, hogy közben elnyomnak másokat; de ez a magas-potenciálú emberekre egyáltalán nem igaz. Ők komoly értékrenddel bírnak, és hisznek abban, hogy ha valakiben megvan a kitartás, az akaraterő és a tehetség, igenis képes lesz befutni. Anélkül, hogy másoknak keresztbe tennének.

Ezért ők inkább ötletelnek, és tudatosan tervezik meg a jövőjüket, ahelyett, hogy sodródnának az árral, és a szerencsére vagy a kapcsolatok kiépítésére bíznák magukat.

Ugyanakkor megvan bennük a versenyszellem, és ha úgy érzik, hogy valakivel „meg kell küzdeniük” egy pozícióért, azt tisztességes módon, de maximális erőbedobással teszik. Jól látszik ez a személyiségvonás például gyerekkorban társasjátékozás közben is. Ők azok, akik nem csalnak, de nagyon akarnak nyerni, és ha ez mégsem sikerül, az láthatóan meg is viseli őket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Tarjáni Imre
    2023.01.28., 17:24

    Ha „rend” van a világban, akkor hozzávetőleg igaz, ha viszont nincs „rend” a világban, akkor félreállnak. Erről viszont itt nem esett szó!

    Válasz

Írj egy hozzászólást