A hosszú, boldog párkapcsolat a szenvedélyen múlik. Így őrizheted meg

A hosszú, boldog párkapcsolat a szenvedélyen múlik. Így őrizheted meg

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A hosszú, boldog párkapcsolat a szenvedélyen múlik. Így őrizheted meg

Értékes idő

Ha együtt éltek, értelemszerűen sok időt töltötök együtt – de vajon tényleg együtt vagytok ilyenkor, vagy csak egymás mellett? Azontúl, hogy nagyon fontos, hogy önmagadra, és a számodra fontos tevékenységekre is időt fordíts, meg kell találnotok a módját annak, hogy valóban értékes időt töltsetek együtt. Ha egymás mellett ülve nyomkodjátok a telefonotokat, vagy nézitek a tévét, az nem mélyíti el a kapcsolatotokat.

Maradj nyitott!

Az, hogy megismerkedsz valakivel, nem jelenti azt, hogy konzerválnod kell az életed akkori állapotát. Csak azért, mert kapcsolatban élsz, lehetnek új hobbijaid, kipróbálhattok együtt új dolgokat. Ha mindketten nyitottak maradtok az új élményekre, kisebb az esély arra, hogy úgy fogjátok érezni, megrekedt az életetek, és csapdába estetek.

Arcpakolás párosan
istockphoto

Mutasd ki az érzelmeidet!

Ne félj kimondani, mennyire fontos neked a párod, mutasd ki az iránta érzett szeretetedet, akár csak egy öleléssel, akár apró meglepetésekkel. Ez nem csak az ő érzelmeit, hanem a sajátjaidat is megerősíti, te magad is izgalmasabbnak, élménydúsabbnak látod majd a kapcsolatotokat.

Őrizd meg az identitásodat!

Visszás helyzetnek tűnhet, de logikus, ha belegondolsz: minél erősebben a párodtól teszed függővé a boldogságodat, a kapcsolat annál terhesebb lesz, annál több csalódást hoz magával. Őrizd meg az identitásodat, nem csak azért, mert így kevesebb feszültség lesz a kapcsolatotokban, hanem mert ha nem a másiktól várod, hogy izgalmat hozzon az életedbe, akkor kisebb az esély az elsekélyesedésre.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást