A hormonális fogamzásgátlás csökkenti a vonzerőt

A hormonális fogamzásgátlás csökkenti a vonzerőt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A hormonális fogamzásgátlás csökkenti a vonzerőt

Talán sokan közülünk hallott arról, hogy a fogamzásgátló tabletta csökkenti a libidót.

A legújabb kutatások szerint a hormonális fogamzásgátlás is csökkenti a vonzerődet az ellenkező nemmel szemben
Egy nemrégiben elvégzett fogamzásgátlás tanulmány az Egyesült Államokban megállapította, hogy a Pfizer és Depo-Provera nevű fogamzásgátló megváltoztathatja a nő illatmolekuláit, ez által nem képes vonzani a másik nemet.

A kutatásnak a gyűrűfarkú maki majmokat vetették alá, akik havonta injekció formában kapták a hormonális fogamzásgátló szert. Végeredmény képpen a nőstény makikat elkerülték a hímek.

El kell gondolkodni azon, hogy az emberi párválasztásban is lehetnek hasonló érintettek” – nyilatkozta a Metronak Christine Drea, a North Carolinában levő durhami Duke Egyetem professzora.

A feromonok az emberre gyakorolt hatását nem lehet alábecsülni. A parfümök és egyáltaln az illat fontos szerepet játszik a nemek közti vonzalomban. Bár az állatokon végzett kutatás eredményes volt, azért szükséges emberi alanyokon is tesztelni a hipotézist.
A fogamzásgátló szereket használó nőknek pontosan tisztában kell lenniük a tabletták egészségügyi és egyéb következményeivel.

A fogamzásgátló tablettákról

A tabletta igen megbízható módszer ha fogamzásgátlásról van szó, és bár naponta szükséges venni, ez a legnépszerűbb fegyver a teherbe esés ellen.
A hormonális fogamzásgátló módszer a 60-as években kezdődött. A női hormonok megakadályozzák a peteérést, így nem vagyunk termékenyek, amíg a tablettát szedjük. Csak receptre szedhető, és amennyiben helyesen használják 99,5%-ban megbízható.

Két típusú fogamzásgátló tabletta létezik:
–  A kombinált fogamzásgátló tabletta, a klasszikus. Ez két hormont tartalmaz: ösztrogén és progesztogén. Az két hormon adagolása a recept függvényében változik. A legtolerálhatóbb tabletták az alacsony ösztrogénnel rendelkezők, mivel ez a hormon mellékhatásokat okozhat.
– A mini-tabletta, amely csak progesztogént tartalmaz. Ezt akkor írja fel az orvos, ha veszélyeztetett beteg a nő (agyvérzés, szívbetegség, magas vérnyomás vagy véralvadás).

Mellékhatások

Testtömeg gyarapodás, pecsételő vérzés, fejfájás, emlőérzékenység, csökkent libidó…Számos mellékhatás lehet, ha a dózis nem megfelelő. Ha ilyen mellékhatásoktól szenvedsz, kérd orvosodat változtassa meg a gyógyszer típusát, amíg meg nem találjátok a Neked megfelelőt.
Tanulmányok kimutatták, hogy a fogamzásgátló tabletta szedésével csökken a ciszták és a petefészek rák kialakulásának kockázata.

A szexuális vágy

A vágy irányítja a szexualitást, amely nélkül a szex állatias együttlétté válna, érzelmek nélkül. Honnan származik a szexuális vágy?
Különböző fizikai és pszichológiai tényezők váltják ki a szexuális vágyat, mint az életmód, nevelés, hormonok, fantáziák, érzések. Amikor a vágy eléri a maximumát, fizikai izgalommá alakul, a hüvelyk váladékot bocsájt ki és kiugranak a mellbimbók.

A hormonok hatása

A vágy hormonjai az ösztrogén és tesztoszteron, amelyeket a petefészek termel. A hormonális ingadozások, különösen a menstruációs ciklus során, befolyásolják a női vágy intenzitását. Az ovuláció (peteérés) alatt a legtöbb ösztrogént termeli testünk, ekkor a legmagasabb a nemi vágy is.
Szülés után a baba léte titkos prolaktin, egy anti-hormon, ami megmagyarázza milrt jelent szexuális problémát a terhesség utáni szex.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást