Fűszerként használva
A magyar konyha jellegzetesen sok hagymát használ, szinte az összes fogásunk alapja a hagymás alap – ez óriási előny akkor, ha a medvehagymát próbálod beilleszteni a fogásokba. Ugyan nem annyira alkalmas az olajos dinsztelésre, hiszen állagát, ízét, valamint jótékony hatásait is nagyrészt elveszíti ebben a formában. Azonban arra tökéletes, hogy a kevésbé erőteljesen hőkezelt hagymaféléket helyettesítsd vele. A felaprított medvehagyma pl. nem csak színesíti, hanem izgalmassá is teszi a köretek ízvilágát: remekül illik a főtt rizshez, de a bulgurhoz és a köleshez szintén nagyon jól passzol. Tökéletes kiegészítője a burgonyának is, akár sütve, akár főzve, pirítva készíted el ezt a sokak által kedvelt gyökérzöldséget.
A medvehagyma nem csupán arra jó, hogy a köreteket ízesítsd vele, hiszen bármilyen szószt feldobhatsz a segítségével. Igazi tavaszi ízvilágot idéz a medvehagymás tormakrém, de tartósításra is alkalmassá válik ez az izgalmas gyógynövény, ha pesto formájában készíted el. Olajban, vagy sóval eltéve is tartósíthatod, így medvehagymás sót tehetsz az asztalra, vagy éppen medvehagymás olajjal locsolhatod meg a frissen elkészült ételeket, salátákat.
A medvehagyma nem csupán arra jó, hogy a köreteket ízesítsd vele, hiszen bármilyen szószt feldobhatsz a segítségével. Igazi tavaszi ízvilágot idéz a medvehagymás tormakrém, de tartósításra is alkalmassá válik ez az izgalmas gyógynövény, ha pesto formájában készíted el. Olajban, vagy sóval eltéve is tartósíthatod, így medvehagymás sót tehetsz az asztalra, vagy éppen medvehagymás olajjal locsolhatod meg a frissen elkészült ételeket, salátákat.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!