Mindig is imádtam a Bakonyban lakni, de most még jobban felértékelődött számomra ez a csodálatos környék, hiszen úgy járhatjuk az eldugott, csodaszép vidéket, hogy senkivel sem futunk össze a karantén idején. Minden évben szoktunk gyűjteni finomságokat az erdőről, mezőről: sosem marad ki a bodzavirág, a csipkebogyó, de rendszeresen szedünk gombát és áprilisban medvehagymát. Utóbbi már lassan bontogatja a virágait, ezért érdemes belőle most feltankolni – de mi készüljön ebből a rendkívül tápláló, immunerősítő és ízletes levelesből?
1/4 Frissen a legegészségesebb
Ahogy a legtöbb zöldség, zöld leveles, úgy a medvehagyma is frissen szedve, nyersen fogyasztva fejti ki leginkább jótékony hatásait. Mivel nem csak a nevében, hanem ízében is erősen emlékeztet a hagymafélékre, ezért hasonlóképpen tudod felhasználni ebben a formában. Nagyon jól passzol a szendvicsekre feltétként, de salátába is bátran szórhatod: ha néhány levelet összefogsz, akkor könnyű ollóval beleaprítanod a tálba, és így az értékes illóolajok nem maradnak a vágódeszkán.
Sőt, még az állaga is jóval gusztusosabb lesz ezzel az egyszerű módszerrel. Ha kedveled a hagymás ízeket, akkor a medvehagymát szinte bármire rászórhatod. Feltétként ott lehet a frissen sült lángoson, meghintheted vele a sült zöldségeket, de akár a levesre is rászórhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!