Frissen a legegészségesebb
Ahogy a legtöbb zöldség, zöld leveles, úgy a medvehagyma is frissen szedve, nyersen fogyasztva fejti ki leginkább jótékony hatásait. Mivel nem csak a nevében, hanem ízében is erősen emlékeztet a hagymafélékre, ezért hasonlóképpen tudod felhasználni ebben a formában. Nagyon jól passzol a szendvicsekre feltétként, de salátába is bátran szórhatod: ha néhány levelet összefogsz, akkor könnyű ollóval beleaprítanod a tálba, és így az értékes illóolajok nem maradnak a vágódeszkán.
Sőt, még az állaga is jóval gusztusosabb lesz ezzel az egyszerű módszerrel. Ha kedveled a hagymás ízeket, akkor a medvehagymát szinte bármire rászórhatod. Feltétként ott lehet a frissen sült lángoson, meghintheted vele a sült zöldségeket, de akár a levesre is rászórhatod.
Sőt, még az állaga is jóval gusztusosabb lesz ezzel az egyszerű módszerrel. Ha kedveled a hagymás ízeket, akkor a medvehagymát szinte bármire rászórhatod. Feltétként ott lehet a frissen sült lángoson, meghintheted vele a sült zöldségeket, de akár a levesre is rászórhatod.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!