Így találhatjuk meg a szerelmet, ha nem az interneten keressük

Így találhatjuk meg a szerelmet, ha nem az interneten keressük

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így találhatjuk meg a szerelmet, ha nem az interneten keressük

A ReportLinker elnevezésű cég készített egy statisztikát, amiből kiderült, hogy az emberek 54%-a egyáltalán nem szeret a neten ismerkedni, és a többség nem rajong a randiappokért sem. Ennek ellenére persze sokan próbálkoznak online társat találni, de rengeteg negatív tapasztalattal gyarapodnak még azok is, akik később itt találják meg a partnerüket. Hogy kiderítsék, hol ismerkednek a szinglik, a ReportLinker készített egy másik felmérést is, amiből választ kapunk erre a kérdésre!

Baráti társaságon keresztül: 60%

A legrégibb, leggyakoribb módja a párkeresésnek az, amikor két ember közös ismerősöknek köszönhetően találkozik. A kutatásban résztvevők jelentős része így találkozik új emberekkel, és a fiatalabb korosztálynál (18-24 év között) is ez a legnépszerűbb ismerkedési forma.

Sokkal jobb esélyekkel indulnak, hiszen a barátoknak köszönhetően rengeteg plusz információra szert tehetnek a másikkal kapcsolatban, így a bizalom is hamarabb kialakul. Így érezte, Kinga (28) is, aki elsősorban mindig baráti körön keresztül ismerkedett.

„Nincs is olyan exem, akit a neten ismertem volna meg, mindenkivel egy házibuliban, esküvőn vagy akár falunapon ismerkedtem meg. A férjemmel is így találkoztam: lakásavatót tartottak közös ismerőseink, és ő az egyik, számomra akkor még ismeretlen társasággal érkezett.

Véletlenül elegyedtünk szóba a konyhában, utána viszont egész este beszélgettünk, és végig sokkal lazább volt a hangulat, mint ha egy neten lebeszélt randin látjuk egymást először. Sokat számít a másik személyes varázsa, mert egyébként majdnem biztos vagyok benne, hogy ismeretlenül átsiklottunk volna egymás felett a neten. Sőt, lehet, hogy így is történt, hiszen akkoriban mindketten fent voltunk a Tinderen.”

Bárban, diszkóban, egyéb szórakozóhelyen: 37%

Noha a szórakozóhelyeken történő ismerkedésnek van némi negatív hírneve, mai napig rengetegen találkoznak így a párjukkal. Érthető, hiszen a baráti társaságban, egy-két pohár ital hatására mindenki könnyebben ellazul, és általánosságban elmondható, hogy a szórakozóhelyeken leginkább egyedülálló emberek fordulnak meg.

Persze vigyázni kell, hiszen sokan inkább laza kapcsolatot keresnek a bulikban, de ez nem feltétlenül igaz. Jó példa erre Máté (33) története is.

„Sosem értettem, miért mondják, hogy diszkóban nem lehet ismerkedni. Rengeteg embert ismertem meg bulizás közben, ha más nem, legalább haveri szinten. Ráadásul a barátnőmmel is egy átmulatott éjszaka után jöttünk össze. Mindketten ugyanabba a diszkóba mentünk le bulizni, ő épp a szülinapját ünnepelte, és az egyik haverom kitalálta, hogy menjünk oda felköszönteni.

Aztán beszélgetni kezdtünk, kiderült, hogy ugyanabból a kisvárosból költöztünk fel a fővárosba, és több közös ismerősünk is van. Ez elég volt ahhoz, hogy meglegyen a közös kapocs, pár hét múlva pedig már a barátnőmként mutattam be otthon.”

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást