Egészség / Életmód / Lélek

Hogyan szabadulj meg a rossz szerencsédtől? 10 tipp, hogy visszahozd a pozitivitást az életedbe

Hogyan szabadulj meg a rossz szerencsédtől? 10 tipp, hogy visszahozd a pozitivitást az életedbe

Néha úgy érezhetjük, hogy sokkal több rossz dolog történik velünk az életben, mint másokkal. Ennek számos oka lehet – az, amit és ahogyan teszünk, ahogyan döntéseket hozunk stb. Ha valami elromlik, mindig próbálunk magyarázatot találni rá, és az emberek gyakran gondolják, hogy ez egyszerűen csak a sors keze.

Többen azt hiszik, hogy a szerencse pusztán hozzáállás kérdése, és a jó dolgok csak azokkal történnek, akik hisznek benne: azáltal, hogy pozitív vagy, bevonzod a jó dolgokat és a szerencsét is. Ugyanakkor számtalan praktika létezik arra, hogy megszabadulj a balszerencsétől – íme néhány, amivel visszahozhatod a jószerencsét az életedbe!

1. Seperd le magadról a balszerencsét!

Szabadulj meg a téged ért negatív hatásoktól úgy, hogy egyszerűen lesepred magadról. Használhatsz porolót vagy morzsaseprűt, csak légy biztos abban, hogy ezeket másra nem használod. Kezdd el leseperni magad a fejed búbjától a kislábujjadig. Haladj fentről lefelé, és képzeld el, amint a káros energiák távoznak a testedről. Ha kész vagy, rázd meg a seprűt vagy porolót, hogy az is megtisztuljon.

2. Használj sót!

Sós vízben fürdeni szintén azt jelenti, hogy megtisztítod a tested a negatív energiáktól. Adj 2 evőkanál sót a fürdővizedhez, és fürödj abban, esetleg szórj tengeri sót a lakásod minden sarkába, mert ezoterikus nézetek szerint ez megszabadít a gonosz erőktől.

3. Szórj virágszirmokat a fürdővizedbe

Néhány kultúrában az a hiedelem él, hogy a csakráid megtisztítása a balszerencsét is elűzi. Gyűjts különböző színű virágszirmokat (kivéve fehéret), és tedd őket vízbe. Tedd ki a tálat a napra, hogy a víz kioldja a virágszirmok pozitív energiáit, és aztán öntsd a fürdővizedbe. Fürödj meg benne, hogy a csakráid megtisztuljanak.

4. Gyújts füstölőt!

Az ősi füstölők ereje elűzi a negatív energiákat. Válassz szantálfa vagy jázmin illatú füstölőt, és járd végig a lakás minden helyiségét. Minden sarokba jusson el a füst, mert pozitív energiákat hoz be.

5. Csinálj rendet a lakásban!

Lomtalaníts és takaríts ki! A rendetlenség elveszi az energiádat és a fókuszodat. Ha kitakarítasz, és eltünteted a fölösleges lomokat, a balszerencsének is nyoma vész, és ezáltal a blokkoktól is megszabadulsz, amelyek nem engednek továbblépni.

6. Adakozz!

Azáltal, hogy jó dolgot cselekszel, megszabadulhatsz a balszerencsétől, és pozitív karmához jutsz. Minél több jó dolgot teszel, annál több jó dolog történik majd veled, és annál szerencsésebbnek érzed majd magad. A karma a legjobb dolog, amivel bocsánatot lelsz a rossz dolgokért, amelyeket valaha elkövettél az életben. Adakozz, és segíts a rászorulóknak!

7. Imádkozz!

Az ima spirituális szinten nyugtatja meg az elmédet, és erősíti a lelket. Segít pozitívnak maradni, és minden rossz gondolattól, energiától megszabadulni. Az imádságban mindig térj ki azokra a dolgokra, amelyektől jobb embernek érzed magad.

8. Akassz szerencsepatkót az ajtódra!

A lópatkó régóta a jószerencse jele. Akassz egyet az ajtódra, hogy megvédd magadat és a lakásodat a gonosztól. A patkó két szára felfelé mutasson, hogy begyűjthesse a jószerencsét, és az ne essen ki belőle. Mások szerint a patkó szárainak lefelé kell állnia, hogy a jószerencse a patkó szárain keresztül mindenkire ráfolyjon, aki belép az ajtódon.

9. Képzeld magad fehér fényben megfürödni!

Gondold azt, hogy fehér fény borít be tetőtől talpig, amely védelmet kreál köréd. Lásd egyre erősebbnek, világosabbnak a fényt, és kérd, hogy megvédjen a negatív energiáktól.

10. Buddha szobor és elefánt

A nevető Buddha jólétet és jószerencsét hoz, ha a bejárati ajtóra néz. Az elefántos falvédők és szobrok a bejáratnál szintén hosszú életet és jószerencsét jelentenek, és megakadályozzák, hogy a szerencse kiszökjön a házból.

Kép forrása: VitalikRadko/depositphotos.comdimaberkut/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást