Pocsék érzés az elutasítás. A következő tanács segít elfogadni

Pocsék érzés az elutasítás. A következő tanács segít elfogadni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Pocsék érzés az elutasítás. A következő tanács segít elfogadni

Noha valóban fájdalmas, az elutasítás akár hasznunkra is lehet. Az elutasítás segít ellenállóvá válni, és megtanulni a leckéket a jövőre vonatkozóan. Persze ahhoz, hogy learathassuk a babérokat, meg kell tanulni a helyén kezelni a jelenséget és a hozzá kapcsolódó érzelmeinket.

Íme néhány módszer az elutasítás kezelésére

Ha karrierről vagy beiskolázásról van szó, Beverly Flaxington élet és karrier coach szerint túl nagy jelentőséget tulajdonítunk egy jó cégnek vagy egy jó iskolába való bekerülésnek. E mögött pedig az áll, hogy nem tanultuk meg a helyes önértékelést – állítja a szakember.

Az elutasítás, ha épp az álmaidhoz vezető lehetőségeket érinti, rendkívül fájó tud lenni. Ha ilyen jellegű visszalépés történik az életünkben, arra kell gondolni, hogy a karrierhez vezető út sem egyenes, és nem minden tapasztalat visz előre.

Néha – az új tapasztalatok birtokában is – más utat kell választanunk, vagy valamiről le kell mondanunk az elképzeléseinkből, és talán örökre búcsút inthetünk neki – mondja a szakember.

A munka, ha valóban szeretjük, amit csinálunk, feltölthet és kielégíthet, mindemellett azonban az önértékelésünknek is jót tesz, hogy fontosnak tartjuk azt a munkát, amit végzünk. Egy megtorpanás ebben nem teszi elérhetetlenné a végső célt, csupán elodázhatja kissé, hogy elérjük azt.

Ha párkapcsolatban ér elutasítás, gyakran értéktelennek tartjuk magunkat.

A szakítás után érdemes készíteni egy listát arról, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyeket nem becsültünk a partnerünkben. Ezt mindennap elolvasva segít tudatosítani, hogy melyek azok a területek, amelyekben nem illettünk össze, és amelyek fontosak lennének számunkra egy következő kapcsolatban.

Az újabb románc megtalálása előtt létfontosságú felismerni, hogy mely értékek elengedhetetlenek számunkra, és olyan társat választani, akiben ezek feltétlenül megvannak.

Ez szorosabbá és tartósabbá teheti a kapcsolatunkat.

depositphotos.com

A baráti elutasítás gyakran még fájdalmasabb, mint a szerelmi kapcsolatban ért kikosarazás, holott a barátok jönnek-mennek az életünkben, és ez teljesen rendjén való.  Éppúgy, mint egy romantikus kapcsolatban, éljünk a lehetőséggel, hogy megkérdezzzök magunktól: ez-e az az ember, akivel barátkozni szeretnénk. Ha a válasz nem, a fájdalom is enyhül, és könnyebben találunk új barátokat, akik jobban illenek hozzánk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Nagy Istvánné
    2022.01.06., 19:39

    Köszönöm a sok információt! Az én problámán a felnött iker unokák eldordulása ! Semmilyen problémáról nem tudok , még egy jó kívénság egy köszönet smmi reakció hiába írok , telefont nem veszik fel ! El vagyok keseredve nem tudom mi a helyes ? Kivárni?
    Köszönöm és várom válaszát !

    Válasz

Írj egy hozzászólást