Hogyan befolyásolja az outfited színe a kedvedet?

Hogyan befolyásolja az outfited színe a kedvedet?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan befolyásolja az outfited színe a kedvedet?

Azt már eddig is tudtuk, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra. A kék nyugtat, a piros felpörget és így tovább. Nem véletlen tehát, hogy egy jól megválasztott árnyalat képes befolyásolni, hogyan érzed magadat. Ezt pedig a javadra is fordíthatod: csak döntsd el, mely érzelmeket szeretnéd előtérbe hozni, a gardróbodban pedig keress ennek megfelelő ruhadarabokat.

Leatrice Eiseman színszakértő, a Pantone Color Institute igazgatója segít elmagyarázni, pontosan milyen érzést vált ki az emberekből egy-egy szín, hogy megkönnyítse a dolgodat. Íme egy kis segítség a választáshoz:

Viselj pirosat, hogy erősnek érezd magadat

Peter Plashkin/unsplash.com

A vörös erőt sugároz, ezért a versenyszellemet is képes felerősíteni benned. Ideális ilyen színű ruhákat viselned, amikor prezentálsz, de akkor is szuper választás a piros, ha éppen edzeni indulsz. Egyébként pedig kutatások szerint a férfiak szerint nagyon szexi is, így érdemes lehet pirosat viselned, ha éppen keresed az Igazit.

Játékos lila

AllaSerebrina/depositphotos.com

A tavasz egyik trendszíne amellett, hogy előkelőséget sugároz, a kreativitásra is remek hatással van. A legközelebbi megbeszéléseden mindenképp viselj valami lilát, hogy a te fejedből pattanjanak ki a legjobb ötletek!

Az első benyomáshoz legjobb a citromsárga

Tamara Bellis/unsplash.com

Ez a szín köztudottan javít a hangulaton, energikusabbá tesz és fel is vidít.

Nem véletlen, hiszen a napra emlékeztet. A halványabb árnyalatoknak nagy hasznát veszed, ha az első találkozásra indulsz a párod szüleivel, mivel így nagy valószínűséggel pozitívabb reakciót váltasz ki belőlük (persze, tudjuk, hogy téged amúgy sem lehet nem szeretni).

Magabiztos fekete

Laura Dewilde/unsplash.com

Szükséged lenne egy nagy adag önbizalomra? Akkor kapd elő a szekrényből a kis fekete ruhádat! A legsötétebb szín hatására ugyanis vonzóbbnak és intelligensebbnek tűnsz, emiatt komolyan is kezel majd a környezeted. Az eredmény: megingathatatlan magabiztosság, mely még a lelki egészségedre is szuper hatással van.

Z, mint Zen – és zöld

iam_os/unsplash.com

A természet közelsége bizonyítottan csökkenti a szorongás és depresszió tüneteit – ezt pedig azzal is elérheted, ha a zöld árnyalatai vesznek körül. Ha pihenni szeretnél, vagy egyszerűen kicsit lecsillapítanád a hétköznapok nyüzsgését, akkor mindenképp kapj magadra valami zöldet.

Instant egészség pinkben

Tamara Bellis/unsplash.com

Ha randira készülsz, viselj rózsaszín, pink vagy magenta ruhát. Amellett, hogy ezek igazán romantikus árnyalatok, minden bőrszínhez remekül illenek, ráadásul sokkal egészségesebbnek láttatnak. A randin pedig nyugodtan rendelj a ruhádhoz illő italt: egy pohár rozé tökéletes lesz!

Csak nyugi! – Üzend ezt a kék színnel!

Christina Petrick/unsplash.com

A kékes árnyalatok azt az üzenetet küldik a szem receptorainak, hogy ideje megnyugodni – ezért képes a vérnyomás és a pulzus csökkentésére, ha a tengerre vagy az égre nézel. Emellett sokak szerint stabilitást is sugároz, ezért a legjobb, ha ilyen színű pizsamát választasz, hogy pillanatok alatt el tudj aludni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást