Hol ismerkedtél meg a pasiddal? Sokat elárul a jövőtökről!

Hol ismerkedtél meg a pasiddal? Sokat elárul a jövőtökről!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hol ismerkedtél meg a pasiddal? Sokat elárul a jövőtökről!

Egy párkapcsolat jövőjét nem lehet megjósolni az első néhány óra elteltével, de még az első néhány évben sem. Azonban a kutatókat ez nem állítja meg abban, hogy különféle statisztikákat állítsanak össze arról, hol érdemes ismerkedni, és milyen hatással van a találkozás helyszíne a párra.

A szingli életmód most éli igazán fénykorát. Az egyedülálló nők lényegesen nagyobb baráti körrel rendelkeznek, jobb kapcsolatot ápolnak a szeretteikkel, arról nem is beszélve, hogy sokkal magabiztosabbak és boldogabbak, mint oly sok – nem túl szuper – kapcsolatban élő társuk. De ugyanakkor megtalálni a szerelmet tényleg fantasztikus érzés, ha minderre a megfelelő partnerrel van lehetőséged.

Szakértők szerint pedig az, hogy hol futsz össze ezzel az emberrel, sokat elmond a közös jövőtökről is.

Ők úgy vélik, a helyszín hatással van a kapcsolat élettartamára, és még arra is, hogy milyen gyorsan fogtok majd összeköltözni.

A barátaidon keresztül érdemes ismerkedni

A kutatásból kiderült, hogy azok az emberek, akik közös baráti társaságon keresztül ismerkedtek meg egymással, általánosságban nagyobb támogatást kapnak a kapcsolatukra a környezetüktől. Az ismerőseik sokkal pozitívabban állnak hozzájuk, örülnek nekik, és kevesebb negativitás éri őket. Ugyanez igaz egyébként azokra, akik egy közös hobbin, érdeklődési körön keresztül futottak össze. Például mindketten szerettek futni, és épp kocogás közben találkoztatok össze először, vagy egy könyvesboltban elegyedtetek szóba egymással.

A felmérés során kiderült, hogy akik így ismerkedtek meg, gyorsabban is haladtak a kapcsolatukkal, és hamarabb tudtak beszélni az esküvőről, közös jövőről is.

Ráadásul azok a párok, akik a fenti körülmények között találkoztak először, gyorsabban döntenek az összeköltözés mellett.

Ezzel szemben, ha két ember például online ismerkedik össze csetelés közben, vagy egy bárban találkoznak először, az sok esetben kisebb kötődést hoz magával. Gyakran megesik, hogy a buliban az egyik fél mindössze csak szórakozni szeretne, vagy a Tindertől is hasonlóra számít, ezért komolytalanul kezd neki a randizgatásnak.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»