Jó hírünk van, kevesebb a kalória az újramelegített tésztákban

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Jó hírünk van, kevesebb a kalória az újramelegített tésztákban

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Nem mindegy, milyen a tészta

Persze távol álljon tőlem, hogy arra buzdítsalak titeket, hogy ládaszámra tömjétek magatokba a négytojásos száraztésztát. Mint ahogy a többi szénhidrátnál, ennél sem mindegy, milyen minőséget viszel be a szervezetedbe: a durum- és teljes kiőrlésű tészták lassabban bomlanak le a testedben, és fokozatosan emelik meg a vércukorszintedet, nem csak feldobják, aztán hirtelen lehúzzák, mint a normál, búzalisztből és társaiból készült szénhidrátok. Ezért kalóriadeficit ide vagy oda, ne cseréld le a durumtésztádat simára, mert ugyanúgy hizlalni fog, és ugyanolyan éhes leszel utána.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!