VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
A BBC weboldalán örömteli híreket olvastunk: kutatók megállapították, hogy a megfőzött, majd újramelegített tészta sokkal kevésbé hizlal, mint a frissen főzött – méghozzá azért, mert a tested máshogy emészti meg.
Kezdjük az alapoktól
Azt már biztosan tudod, hogy a tészta szénhidrát, ami az egyik legfontosabb energiaforrás a tested számára. A szénhidrát az, amiért érdemes felkelni reggel, a pirítós, a zabkása, a palacsinta gondolata csalogat ki az ágyból, és ezek azok, amelyek igazán elindítják a napodat, hiszen emésztés során energiával látják el a szervezetedet.
A szénhidrát cukorrá alakul át a véredben, és megemeli a vércukorszintedet, amitől nem érzed magad fáradtnak és stresszesnek. Persze ez csak nagyon lebutított magyarázat, a valóság ennél jóval bonyolultabb, de ahhoz, hogy megértsd, miért ehetsz több tésztát, ha újramelegíted főzés után, fontos tudni.
A cikk folytatódik, lapozz!