A heteroszexuális nőknek van a legkevesebb orgazmusa

A heteroszexuális nőknek van a legkevesebb orgazmusa

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A heteroszexuális nőknek van a legkevesebb orgazmusa

Mégsem a nők miatt van, hogy olyan nehéz eljuttatni őket a csúcsra? Az köztudott, hogy a férfiaknak könnyebben megy az orgazmus, de végre kiderülhet, hogy ez miért van. Egy nagyszabású kutatás kereste erre a választ és ezúttal nemcsak heteroszexuálisokat kérdeztek meg, hanem többféle szexuális preferenciájú embert.

Több mint 52 000 személy vett részt a kutatásban: 26 000 heteroszexuális férfi, 24 000 hetero nő, 452 meleg férfi, 340 leszbikus nő, valamint 550 férfi és 1100 nő, akik biszexuálisnak vallották magukat. Fontos megjegyezni, hogy ez mindössze a második szexuális témájú kutatás volt, amely vegyes beállítottságú személyekkel dolgozott. A kérdőív kitért az etnikai, tanulmányi, családi háttérre és a gyerekek számára, illetve részletes, szexualitással kapcsolatos kérdéseket tett fel, mint például a partnerek milyen gyakran beszélnek a szexről, milyen gyakran masszírozzák egymást, vesznek-e szexi fehérneműt, elégítik-e ki egymást orálisan, mennyi ideig tart egy átlag szeretkezésük, próbálták-e már az édeshármast, stb.

A felmérés elsődleges célja az volt, hogy a gyakran vagy ritkán elélvező emberekhez egy profilt készítsenek a szexuális szokásaik és viselkedésük alapján.

Az adatok elemzése után kiderült – amit eddig is tudtunk –, hogy a férfiak gyakrabban jutnak el a csúcsra, mint a nők. Ami viszont érdekes, az a hetero és a leszbikus nők orgazmusának gyakorisága közötti eltérés volt, ugyanis a leszbikusok 88 százaléka vallotta, hogy gyakran, vagy mindig elélvez szex közben, szemben a heteroszexuális nők mindössze 65 százalékával.

A gyakran és a ritkán elélvező nők az alábbi kérdésekre adták a legkülönbözőbb válaszokat, tehát az alábbi szexuális szokásokban tértek el leginkább: szex közbeni kommunikáció (mondják-e partnerüknek, hogy mit szeretnének az ágyban, dicsérik-e partnerüket szex közben), szexi üzenetek küldése a partnernek, szexi fehérnemű viselése, új szexpózok kipróbálása, anális stimuláció és szexuális fantáziák megbeszélése a partnerrel.

Azok a nők tehát, akik a fenti kérdésekre igennel válaszoltak, nagyobb arányban jutottak el a csúcsra szex közben. A legszignifikánsabb különbség viszont az orális szexszel kapcsolatos kérdésre adott válaszoknál volt. Azok a nők, akik gyakrabban részesültek orális szexben és együttléteik hosszabb ideig tartottak, gyakoribb orgazmusról számoltak be. Meglepő módon viszont a kérdőív szerint a pároknak kevesebb mint fele építette bele az orális szexet az együttlétekbe.

Az is egyértelmű volt, hogy a nők többségének nem feltétlenül szükséges a vaginális közösülés ahhoz, hogy elélvezzen. 

A résztvevő hölgyek 80 százaléka állította, hogy rendszeresen elélvez a genitális stimuláció, csókolózás és orális szex kombinációjától.

A kutatók ezt „arany triónak” nevezik és a kutatás egyik legnagyobb felfedezésének tartják, hogy azok a nők, akik a hagyományos szeretkezés alatt nem jutnak el a csúcsra, szinte minden esetben képesek elélvezni az „arany trió” alkalmazásakor.

Az egyik kutató, Dr. Elisabeth Loyd szerint fontos megemlíteni azt is, hogy a leszbikus és a heteroszexuális nők orgazmusának gyakoriságában való markáns különbség azt bizonyítja, hogy a férfiak „igazán tanulhatnának” a leszbikusoktól. Szerinte ugyanis a meleg nők technikái abszolút alkalmazhatóak lennének a heteroszexuális párok szexuális együttléteiben is, amennyiben a férfi partner „valóban szeretné, hogy szíve hölgye eljusson a csúcsra.

A továbbiakban nem kell tehát bedőlnünk annak a tévhitnek, hogy bennünk van a hiba, mert a nők nehezebben élveznek el, mindössze annyiról van szó, hogy nem kommunikálunk elég egyértelműen, illetve a férfiak nem teszik magukat oda eléggé.

Kép forrása: IgorVetushko/depositphotos.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!