Hernyóból pillangó. Így hozd ki magadból a legtöbbet a rohanó hétköznapokban

Hernyóból pillangó. Így hozd ki magadból a legtöbbet a rohanó hétköznapokban

Címlap / Stílus / Arc / Hernyóból pillangó. Így hozd ki magadból a legtöbbet a rohanó hétköznapokban

Valljuk be, amikor hétfő reggel megszólal az ébresztő, első gondolatunk az, hogy földhöz vágnánk, nem pedig az, hogy hogyan tudnánk aznap kihozni magunkból a maximumot. Nem is szeretnénk arra kérni, hogy kelj egy órával előbb azért, hogy makulátlan külsőt varázsolj magadnak, viszont egy- két hasznos tippel szeretnénk ellátni, amitől jobban érezheted magad a bőrödben. Igen, még akkor is, ha hajnalban kell kelned.

Gondoskodj magadról előre!

Hát nem szuper érzés, mikor reggel annak a tudatában ébredsz, hogy már ott figyel a vállfán az aznapi szetted? Sok terhet leveszel a válladról, ha már este megtervezed a másnapi viseletedet.

Nyilván van, amikor az időjárás, vagy pusztán a hangulatod közbeszól, de ilyenkor még mindig könnyebben tudsz korrigálni, mintha reggel, az őrült rohanásban kezded el mindezt.

Arról nem is beszélve, hogy általában ennek mindig hatalmas kupi a vége és szerintünk te sem szeretsz munka után még órákat a gardróbod rendezésével tölteni.

A másik hasznos tipp lehet, hogy a reggeli kávédat is készítsd elő már este, így egy dologgal kevesebb feladatod lesz reggel. Ráadásul így marad idő a fontos dolgokra, úgy, mint a smink elkészítése, vagy egy jó cikk elolvasása.

Sminkes útitárs

Vannak nők, akik kifejezetten irtóznak a sminkeléstől, viszont abban egyetérthetünk, hogy mindenkinek sokat dob a megjelenésén.

Éppen ezért érdemes magaddal vinned egy minimális sminkkészletet a munkahelyedre is, hogy bármikor megigazíthasd az elkenődött rúzst, vagy púderezd a csillogó bőrt.

Plusz, ha otthon túl sok a stressz reggel, akkor lehet érdemes lenne kipróbálnod milyen, ha a munkahelyeden készíted el a napi make-upot.

Így már biztos nem fogsz azon izgulni, hogy időben beérsz e és a tusvonalad sem néz ki majd úgy, mintha egy előző esti buli maradványa lenne.

Törekedj a változatosságra!

Ez szinte mindenre igaz, az öltözködésedre, hajadra és a sminkedre is. A kollégáid is megszoknak egy idő után, szóval tökéletes önbizalom növelő tipp lehet, ha néhanapján megújulsz.

Ezáltal nem csak magadat, de másokat is arra fogsz inspirálni, hogy törjenek ki a komfortzónájukból.

Mindenkivel előfordul, hogy reggel megálmodja magának az „új” külsőt, aztán addig agyal azon, hogy a kollégák mit fognak szólni, hogy inkább hagyja az egészet és elkészíti magának a megszokott külsejét.

Ha például eddig mindig összefogtad a hajad, akkor ideje kiengedned, ha nem mertél bevállalni egy színesebb sminket, akkor tedd meg!

Ezektől az apróságoktól sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.

 

Ne csak a kényelemre törekedj!

Bár nagyon fontos, hogy az outfited kényelmes legyen, de legalább ennyire fontos, hogy csinos is legyél.

Ha persze a munkahelyeden egyenruha, vagy dress code van, akkor neked különösen fontos, hogy a köztes időben kihozd magadból a legtöbbet és ne csak ugyanabban a szettben lásd magad.

Ha viszont olyan szerencsés vagy, hogy nincs megkötve a kezed ilyen téren, akkor használd ki és igenis vedd fel néhanapján azt a kényelmetlen magassarkút, a szűk szoknyát és a kicsivel mélyebben dekoltált felsődet.

Nem arra buzdítunk, hogy igazi vadmacska legyél a munkahelyeden, de neked is feldobja a hangulatodat, ha a kollégáid elismerő dícséretekkel bombáznak.

Legyen egy esti relax programod!

Mikor fáradtan hazaérsz a munkából, nem biztos, hogy ahhoz van kedved, hogy másnapra előkészülj. A monotonitás megtörése érdekében tanácsoljuk, hogy legyen minden napra egy relaxációs programod.

Ez lehet egy finom fürdő, egy ital a csajokkal, vagy egy kis vásárlás a kedvenc boltodban. Ez kell ahhoz, hogy ne érezd úgy, hogy munka után csak újabb munka vár rád.

Ha már édesanya vagy, akkor is próbálj meg kiszorítani magadnak egy minimális „én” időt, mert a családod is meghálálja, ha feltöltődsz egy kis pozitív energiával.

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!