Háztartásunk felesleges tárgyai

Háztartásunk felesleges tárgyai

Címlap / Otthon / Háztartás / Háztartásunk felesleges tárgyai

Biztosan mindenki ismeri azt a jelenséget, mikor vásárlás közben, vagy akár csak a televízióban látható értékesítői műsort figyelve néhány használati tárgyról hirtelen úgy érezzük, hogy óriási szükségünk van rá. Ezek után természetesen megvesszük, majd rövid időn belül soha nem használjuk többet.

Ne feledjük, ha eddig nem volt rá szükségünk, akkor a reklámtól nem biztos, hogy igazi igény alakult ki bennünk ezekre.
Lássuk, melyek ezek a tipikus tárgyak, amelyekből sokunknál lapul jónéhány a szekrény legeldugottabb polcain. Lássuk a tárgyak listáját és hogy mi lesz a sorsuk ezeknek néhány hónap múlva. 

Gyümölcscentrifuga

A boltban még úgy terveztük, hogy minden nap használjuk majd, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk majd a segítségével. 

Néhány hónap múlva:  egyre inkább nehezünkre esett kitakarítani, így az utolsó tisztogatás után már nem nyúltunk hozzá többet.

Kenyérdagasztó

Mikor megvettük, az orrunkban éreztük a friss kenyér illatát, ahogy nap mint nap bejárja a lakásunkat. Aztán egyre ritábban használtuk, és végül az első tasak hozzávaló liszt sem fogyott el.
Néhány hónap múlva: már nem vettük meg az adalékot hozzá, és használaton kívül került. Szerencsétlenebb esetben még ajándékba is kaptunk egy nagyon hasonlót.

Masszázskád/masszázskabin

Mikor a fürdőszoba készült, úgy éreztük, „ennyi luxus nekünk is jár”. És járt is, meg is vettük, be is építették, és igaz, hogy a fürdőszoba felét elfoglalta, de azért mi kezdetben boldogan használtuk. 
Néhány hónap múlva: visszaálltunk a hagyományos 10 perces zuhanyozásra, már inkább csak arra használjuk a kádat, hogy azt is kitakarítjuk.

Futópad, szobabicikli, súlyzók

Itt az egészség és a mozgás volt a jelszó. A terv az volt, hogy minden nap erről nézzük majd a kedvenc filmeket, közben izmosodunk, szépülünk és egyre fittebb leszünk. 
Néhány hónap múlva: ösztönösen újra a kanapéra kucorodtunk, hiszen a filmnézés mégiscsak kényelemben az igazi.

Konyhai csodaturmix gépek, kések, egyéb konyhai eszközök

A tv-ben ajánlották, nagyon vonzó volt a bemutatás, a sok funció, amit tud, és a sok idő, aminek megspórolását ígérte. Ráadásul egy akció keretében mindjárt kettőt is küldtek, így a szüleink azonnal megrendelték és már hozták is hozzánk az egyiket. 
Néhány hónap múlva: azóta is a bevált edényeikben főzünk mindent, a kések bár szépek, de a korábbiak is ugyanazt tudták, vágnak.

Lávalámpa

Egyik ismerősnél láttuk, esetleg ajándékba kaptuk és lenyűgözött minket a hangulatfény, amelyet kelt.
Néhány hónap múlva: már nem kapcsoljuk be, ugyanis annyit nem világít, hogy lássunk mellette, hangulatfényhez meg azóta sem volt kedvünk. Minék többet nézzük, annál inkább rájövünk hogy elég giccses.

Digitális képkeret

Szeretjük a képeket nézegetni, szinte mindig felvidítanak megörökített emlékeink, ezért annyire kézenfekvő egy digitális képkeret, így nem kell bekapcsolni a számítógépet, ha képeket akarunk nézegetni.
Néhány hónap múlva: Mivel éjszakára mindig kikapcsoltuk, egy idő után elfejetjük újra bekapcsolni. Egyébként is a rajta levő képeket már meguntuk és lusták vagyunk újabbakat rátenni.

Kapszulás kávéfőző

Sokan estünk bele ennek a masinának a csapdájába. A kapszulákból kifőtt kávé aromája összehasonlíthatatlanul finom, ráadásul annyi féle kávétípust ígért a reklám, hogy el tudunk készíteni, hogy muszáj volt beszereznünk egy ilyen kávéfőzőt. Igaz, hogy pikáns ára van, de úgy véltük megéri az igazán finom kávé.
Néhány hónap múlva: Rájöttünk, hogy nem is olyan egyszerű kapszulát beszerezni, ráadásul nagyon drága mulatság. 15 darabért fizessünk 1800 forintot, ami azt jelenti, hogy párunkkal kettőnknek csak egy heti adagra elég?? Na nem… Visszasírtuk a régi kilós kávét és a sima kifőzőt, ezért visszatértünk a hagyományos kávéfőzési technikára…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást