Hátizsákot elő! Hűsítő magyarországi túrák

Hátizsákot elő! Hűsítő magyarországi túrák

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Hátizsákot elő! Hűsítő magyarországi túrák

A nyári melegben sokan félnek a kirándulásoktól, hiszen a tikkasztó melegben ez nem szórakozás, hanem kínzás lenne. Kivéve persze akkor, ha az úti cél egy kellően hűvös terület, ami ráadásul még sok szép látnivalóval, és esetleg némi ízletes nedűvel is kecsegtet.

Borospincék: Tokaj

Ha már borospincék, akkor a sort mindenképpen Tokajjal érdemes nyitni. Természetesen a remek italok mellett is rengeteg látnivalót fedezhetünk itt fel.

A templomok, zsinagógák és múzeumok mellett mindenképpen megér egy hosszabb sétát a történelmi belváros, valamint a Rákóczi-vár romjai.

Ha pedig kitikkadtunk a nagy nézelődésben, vagy elviselhetetlenné válik a hőség, akkor térjünk be egy hűs borospincébe, és öblítsük le az út porát a torkunkról.

Borospincék: Eger

Szintén gyönyörű látványt nyújt Eger történelmi városa, és kellemes kikapcsolódást ígér számtalan borospincéje.

A tavak, kilátóhelyek, természeti kincsek, és a templomok, várromok és múzeumok egész sora sarkallja az embert egy kis sétára és arra, hogy felidézze Magyarország néhány jelentős történelmi eseményét a helyszíneket szemlélve.

Ha elfáradtunk, akkor irány a Szépasszony-völgy, és ne hagyjuk ki a testes és aromás egri bikavért, mely állítólag jótékony hatással van a férfierőre is.

Borospincék: Sopron

A leghűségesebb város magában is megér egy túrát, ebben a rekkenő hőségben azonban az egyik legnagyobb vonzereje mégis a borvidék, azon belül is a borospincék sora.

A hűs „barlangokban”, a hatalmas hordók között egy pohár kiváló kékfrankost kortyolgatva egészen más színben fogjuk látni azt, hogy mennyi az a meleg, amit még el tudunk viselni.

Altemplomok: Mátyás

Budapesten, a várban találhatjuk a város egyik leghíresebb templomát, melynek gazdagon díszített tetejét messziről lehet látni.

A Mátyástemplom rendelkezik altemplommal is, ami azontúl, hogy izgalmas látványt ígér egy másik különösen hasznos tulajdonsággal is rendelkezik: mint minden ilyen létesítmény, kellően hűvös. Ha már nem bírjuk a nagy meleget, akkor mindenképpen érdemes meglátogatni, hiszen kulturálisan is gazdagabbak leszünk.

Altemplomok: Esztergomi Bazilika

A Magyar egyházi központ fenséges épülete Esztergom városában található, egy kőhajításnyira a Dunától.

Már maga a folyókanyarulat is lenyűgöző, és ez igaz a bazilika épületére is.

Fantasztikus élmény alászállni az altemplomba, ahol sírokat és szobrokat láthatunk, és ahol a kellemes hűvös is cirógatja a bőrünket.

Barlangok: Szemlőhegy

A fővárosban található barlangban 2200 méteres hosszon tehetünk sétát, ami ebben a forróságban igazi felüdülést fog jelenteni. Hogy miért?

Azért, mert a természet eme csodálatos képződményében állandó 12°C van, így kivívhatjuk a szomszédok megdöbbent pillantását is, amikor pulóverekkel felszerelkezve lépünk ki a lakásból a 40°C-ban. a barlangot babakocsival és kerekesszékkel is lehet látogatni, tehát minden akadály elhárult a hűsítő séta elől.

Barlangok: Miskolctapolca

Bár ennek a felsorolásnak nem a pancsolás a lényege, mégis érdemes megemlíteni a miskolctapolcai barlangfürdő nyújtotta lehetőségeket.

Mivel a tér zárt, így a hőmérő higanyszála sem kúszik olyan magasra, ráadásul a természetes képződmény és az emberkéz alkotta részek összhangja különleges pihenést kínál.

Bár igaz, a barlangfürdő vizei nem a leghidegebbek, ennek ellenére kellemes felüdüléssel kecsegtetnek.

Kép forrása: ildikovendeghaz.hu

Barlangok: Baradla barlang

Ha nem csak kirándulni szeretnénk, hanem egy jó koncertet is meghallgatnánk, akkor erre ideális helyszín lehet az aggteleki cseppkőbarlang, azaz a Baradla barlang.

Az óriási képződmény amellett, hogy kellemesen hűvös, és gyógyhatású levegővel rendelkezik, monumentális termeinek köszönhetően koncerteknek is helyt ad. Tökéletes választás a zene szerelmeseinek, hiszen a koncert közben garantáltan nem fognak izzadni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást