A narancs igazi C-vitamin-bomba, ihatjuk frissen facsarva, feldobhatjuk vele a sütiket, husikat, de a konyhán kívül is juthat szerep ennek a szuper gyümölcsnek! Mutatunk néhány praktikus dolgot, amire felhasználhatod.
1/7 Illatosításhoz
Ha szereted az üde narancsillatot, akkor többféle kellemetlen szag ellen is bevetheted.
Például a hűtőbe, a macskaalom mellé, a cipősszekrénybe is elrejthetsz narancshéjat, de párologtatni is érdemes vele.
Egy nagy fazékba tegyél vizet és sok héjat, majd forrald fel – az illataroma gyorsan átjárja a lakást, és kellemes hangulatot teremt.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/7 Panírhoz
Egy kreatív, kísérletezős főzős oldalon láttam, hogy a panírhoz reszelt narancshéj és só keverékét adta a szakács.
Ha kipróbálnád, ezt a megbolondított panírt szórd a husira és olívaolajjal meglocsolva tedd a sütőbe!
Bónusznak akár reszelt sajtot is keverhetsz hozzá.