4 hasznos mobil alkalmazás, amit vétek lenne kihagyni – Töltsd le őket most!

4 hasznos mobil alkalmazás, amit vétek lenne kihagyni – Töltsd le őket most!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 hasznos mobil alkalmazás, amit vétek lenne kihagyni – Töltsd le őket most!

Akadnak olyan alkalmazások, amik egyáltalán nem foglalják feleslegesen a tárhelyed, és messze nem csupán a tizenévesek találják őket hasznosnak. Az alábbi applikációk megkönnyítik és érdekesebbé teszik az okostelefonok világát, próbáld ki őket te is!

Shazam

Talán veled is előfordult már, hogy hallottál egy fülbemászó számot, ám alig tudtál belőle felírni néhány kulcsszót, és utólag sajnos már nem tudtad kideríteni, ki volt az előadó.

Nos, a Shazam ezt a problémát teljesen kiküszöböli, még internet nélkül is! Egyszerűen csak el kell indítanod az alkalmazást, és az máris felveszi az adott zeneszámot.

Amennyiben van interneted a mobilodon, rögtön láthatod, ki az előadó és mi a pontos cím, de ha várnod kell a csatlakozásig, az alkalmazás később is meg tudja mutatni ezeket az adatokat. Az utolsó felvételeket egyébként rögzíti, tehát több számot is kikereshetsz magadnak.

Ez a remek program valóban hasznos, bár azért néha akad olyan dallam, amit nem ismer fel. Még a legtöbb magyar előadót is sikerül beazonosítania, nem csupán világslágereket.

Pinterest

A Pinterestet jól ismerheted, ha imádod a rendkívül széleskörű, mindenféle témára kiterjedő képes inspirációkat.

Szerencsére ezt a szuper alkalmazást a mobilodra is lementheted, ráadásul nem akármilyen minőségben élvezheted a böngészést.

Egy egyszerű regisztrációt követően saját táblákat hozhatsz létre, amikre fényképszerűen kitűzheted az inspiráló fotókat.

Itt tényleg mindent megtalálsz! Milliószámra várnak a divatról, lakberendezésről, ételekről, utazásról, vagy éppen szépségápolásról, esküvőről és csináld magad leírásokról szóló fotók.

Ennél az applikációnál szintén szükséged van minimális angol nyelvtudásra, ugyanis érdemes a kulcsszavakat ezen a nyelven bepötyögnöd a lehető legtöbb találatért. A képekre kattintva egyébként az eredeti forráshoz jutsz, így a fotókhoz mellékelt leírást még részletesebben megtekintheted.

Google Fotók

Ha kicsit is jártas vagy az alkalmazásokban, akkor már bizonyára tudod, hogy a Google számtalan programot magában foglal. Tökéletes példa egy hasznos és nélkülözhetetlen applikációra a Google Fotók.

Csupán egy regisztrációra van szükséged az összes fiók eléréséhez, és már kezdődhet is a feltöltés!

Indulásnak kapsz 15 GB-ot, amit persze a végtelenségig bővíthetsz.

Amennyiben beállítod az automatikus feltöltést, úgy egy – általad látható és kezelhető – mappába azonnal mentésre kerülnek a frissen készített fényképek és videók, így bármi történik a mobiloddal, a privát anyagaid nem vesznek el.

Az már csak extra, hogy albumokba rendezheted, szerkesztheted a képeidet, sőt, akár kollázsokat is összeállíthatsz, és mindezt könnyedén megoszthatod. 

Saját útvonalak

A Saját útvonalak nagy segítséget nyújthat számodra akkor, ha sokat kirándulsz, sportolsz, esetleg pontosan tudni szeretnéd, mennyit sétáltál az adott napon.

Ez a program is működik internet nélkül, csupán arra van szükség, hogy a GPS be legyen kapcsolva a telefonodon.

Az alkalmazás letöltése után beállíthatod a fontosabb adataidat, illetve azt, hogy milyen formában mozogsz (kocogsz, vagy éppen bringázol).

Ennek alapján a program már ki tudja számolni, mekkora az átlagsebességed, hogyan változik a teljesítményed, továbbá hány kalóriát égetsz el.

A teljesítményedet és a választott útvonalakat el is mentheted, sőt, bejelölheted rajta a fontosabb látnivalókat, vagy akár meg is nézheted az utakat három dimenzióban. Ha pedig inspiráló az eredményed, egy kattintással megoszthatod ismerőseiddel.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!