5 + 3 hangulatos és aranyos ötlet babaváró bulira – Letölthető sablonokkal!

5 + 3 hangulatos és aranyos ötlet babaváró bulira – Letölthető sablonokkal!

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 + 3 hangulatos és aranyos ötlet babaváró bulira – Letölthető sablonokkal!

Manapság nagy divatja van a babaváró buliknak. Sokan külön szerveznek egy hagyományosabb összejövetelt, de vannak, akik még a baba nemét is ünnepélyes hangulatban jelentik be. Szerencsére rengeteg kreatív módon el lehet tölteni az időt és aranyos dekorációkkal is fel lehet dobni a helyszínt! Ezekből csemegézzetek bátran, a játékokhoz pedig egy kis segítséget is találtok, ugyanis letölthető sablonokkal is készültem nektek.

Hangulatos füzér babaruhákból

Szabadtéren és a lakásban is remekül mutat egy szárítókötél, amire babaruhák vannak feltűzve. A ruhák színe akár a baba nemének is megfelelhet, de a letisztultabb hangulat eléréséhez érdemes a fehér és a bézs árnyalatokat kipróbálnod. A kis rugdalózók, pólók és zoknik is nagyon aranyosan mutatnak a kötélen. 

 

Hulahopp karikás képek

Vidám hangulatba hozhat mindenkit, ha néhány gyerekkori képpel dekorálod a buli helyszínét, amik rólad és a párodról készültek. Ehhez egyszerűen vegyél egy hulahopp karikat, ezt fesd le aranyra, köss rá zsinórokat, amikre csipeszekkel fel tudod tenni a fotókat. A karika tetejét díszítsd művirággal, zöld levelekkel és persze köss rá egy szalagot, amivel fel tudod akasztani. Akár az is jó ötlet, ha megkéred a vendégeket, hogy hozzanak magukról gyerekkori képeket és tűzzék fel, aztán pedig ki kell találni, hogy ki látható a fotón.

 

Kitűzők

A gyermek születésével új családtagok is születnek, például lesz mama, papa, nagynéni, nagybácsi, kistesó. Ha szeretnél valamivel kedveskedni a vendégeknek, csinálj egyszerűen ilyen kedves kitűzőket. Az alapjuk lehet karton vagy filc – ebből vágj ki egy kört. Az aljára tűzz néhány szalagot, a közepére pedig ragaszd rá a megnevezést, amit ki is nyomtathatsz vagy kézzel is a kitűzőre írhatsz. Szerintem ennek a kedves gesztusnak mindenki örülni fog!

 

Cuki kívánságtábla

Ezt is nagyon könnyen elkészítheted! A legtöbb lakberendezési boltban lehet kapni ilyen csipeszes képtartókat, de akár könnyedén megcsinálhatod otthon is! A hulahopp karikás dekorációhoz hasonlóan kell eljárnod: a képkeretből vedd ki az üveget vagy plexit és köss rá vízszintesen néhány zsinórt. Erre mehetnek a csipeszek, amikkel rögzíteni lehet a jókívánságokat. Érdemes valamilyen aranyos formára kivágnod a papírt és akár különböző pasztell színeket is használhatsz, hogy vidámabb legyen a végeredmény. Ha ezt később előveszed, biztos, hogy mosolyt fog csalni az arcodra!

 

Italok cumisüvegben

Viccesebbé teheted a hangulatot, ha cumisüvegben szolgálod fel az italokat a vendégeknek. Készíthetsz alkoholos koktélokat, de mentes limonádét, szörpöt is, a végeredményen biztos, hogy sokan meglepődnek majd. De mikor láttál utoljára cumisüvegből inni egy felnőttet? Na ugye, ez a vicces képek egyik alapja lehet!

 

Üzenet a babának

Egy újabb nagyon kedves ötlet, ami hasonlít az előzőhöz, csak ebben egy kicsit mi is a segítségedre leszünk, ugyanis letöltheted és kinyomtatva máris elkészült a kedvesség. A vendégeknek ebben az esetben különböző mondatokat kell befejezniük, ami a babára vonatkozik. Lehetnek viccesek és komolyak is a mondatok. Ha elkészültek, gyűjtsd össze őket és akár későbbre is elrakhatod, amikor a gyermeked már elég nagy lesz ahhoz, hogy el tudja őket olvasni.

Mekkora anya hasa?

Vicces játék kerekedhet abból, ha kinyomtatod ezeket a kis kártyákat, körbetekersz rajtuk párszor zsinórt vagy cérnát. Aztán már csak annyi a dolgod, hogy minden vendég kezébe nyomj belőle egyet, nekik pedig le kell tekerniük a zsinórt és ott kell elvágniuk, ahol szerintük pont körbeéri a hasadat – természetesen hozzád nem mehetnek oda segítségért. Aki a legjobban tippelt, annak valamilyen ajándékot is kitalálhatsz!

Babaváró kvíz

Feldobhatod a hangulatot egy rövid kvízzel, ami a babára vonatkozik. A meghívottak megtippelhetik a baba születésnapját, súlyát és méretét, leírhatják néhány tulajdonságát és persze tanácsot is adhatnak a leendő szülőknek. Ez is egy olyan dolog, amit később biztos, hogy szívesen fogsz olvasgatni. És persze nyugodtan találj ki valamilyen nyereményt annak, aki a legtöbb helyes tippet írta a papírra.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást