Hallgatói és oktatói összefogás keretében támogatta a helyi óvodákat az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara

Hallgatói és oktatói összefogás keretében támogatta a helyi óvodákat az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hallgatói és oktatói összefogás keretében támogatta a helyi óvodákat az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara

A Keleti Kar oktatói és hallgatói 470 euró támogatást, közel 200 mikuláscsomagot, számos játékot, könyvet, ruhát gyűjtöttek össze a nyolcadik kerületi Százszorszép Óvodának és a hátrányos helyzetű gyermekeket befogadó Dankó utcai Wesley János Óvodának.

A Keleti Kar számára kiemelten fontos cél a társadalmi felelősségvállalás terén a kerültben élő hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A gyakorlatias képzésre hangsúlyt fektető felsőoktatási intézmény a hallgatók aktív bevonásával valósította meg ebbéli célját: az óvodások december 5-én, az egyetemen rendezett Mikulás-napi ünnepség keretén belül kapták meg az ajándékokat. Az eseményen filmvetítéssel szórakoztatták a gyerekeket, akik viszonzásul egy kedves műsorral készültek.

A gyűjtés a hallgatóink és az oktatóink összefogásában valósult meg. A jótékony együttműködés eredményére nagyon büszkék vagyunk: 470 euró értékű támogatás és több mint tíz nagy dobozt kitevő fejlesztő játék és ruha gyűlt össze” – emelte ki Lazányi Kornélia, a Kar dékánja.

„A nálunk tanuló külföldi diákok projekt munka keretében kapták meg az adománygyűjtést feladatnak, cégeket kerestek fel, hogy támogatóként vegyenek részt az adományozásban, a sikeres jótékonysági gyűjtés a magyar és külföldi diákok teljes körű közreműködésével valósult meg.” – tette hozzá a Kar dékánja.

Hallgatói és oktatói összefogás keretében támogatta a helyi óvodákat az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági KaraA hallgatók a gyűjtést online felületre is kiterjesztették, így a Generosity oldalon a hazai és külföldi tanulók családjai, ismerősei, az egyetem korábbi Erasmusos diákjai, oktatói is bekapcsolódtak az akcióba, így szép számban érkeztek nemcsak tárgyi, hanem pénzbeli adományok is. A hallgatók az egyetemen is meghirdették az adománygyűjtést: több ponton is leadhatták az itt dolgozók az ajándékba szánt játékokat, könyveket, ruhákat.

Egy sokszereplős, igazán gyakorlatias feladat volt, magyar és külföldi részvétellel, melyben a hallgatók nem csak azt tanulták meg, hogyan kell egy projektet menedzselni, hanem szociális érzékenységük is fejlődött. Valamennyien büszkék arra, hogy ebben az eredményes munkában részt vehettek, és nekünk, oktatóknak is nagy öröm volt vezetni, segíteni őket ebben.” – mondta Dudás Mária, a jótékonysági projektfeladat vezetője.

Az anyagi támogatás felhasználásáról a Kar és az óvodák együtt döntöttek, a kívánságlisták összeírása után közösen vásárolták meg a játékokat. Az édességcsomagokon kívül összegyűjtött játékok és ajándékok az óvodai karácsonyi ünnepségen kerülnek majd a fa alá, szebbé varázsolva ezzel a gyermekek ünnepét.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást