Életmód / Ezotéria

Halak a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Halak a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Halakként végtelenül érzelmes lény vagy, aminek bizony van előnyös és hátrányos oldala is. Előny, hogy nagyon jól bele tudod képzelni magadat a szerelmed helyébe, viszont hátrány, hogy hajlamos vagy mindenen megsértődni. De hogyan tolerálják ezt a többiek? És vajon ki az, akivel végzetes szerelembe eshetsz? Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Halak vagy, ez a cikk neked szól.

Halak – Kos

Nagyon könnyen szerelembe eshettek, de ez sajnos nem garantálja azt, hogy tartós lesz a kapcsolatotok. A kos férfi a temperamentumával, nyitottságával és magabiztosságával ejt ámulatba téged, miközben te lenyűgözöd a kimeríthetetlen gyengédségeddel, érzelmességeddel és titokzatosságoddal.

Idővel mégis rá kell jönnötök, hogy mennyire különböztök, és hosszútávon nem építhettek kizárólag arra, hogy szinte minden nap tanulhattok egymástól valami újat. Te túlságosan törtetőnek, tüzesnek, erősnek látod majd egy idő után a kost, miközben gyengédségre vágysz – ezt viszont nem feltétlenül kapod meg tőle. Ezért minden erőddel azon leszel, hogy visszafogd és megváltoztasd. Sajnos idővel rájössz, erre semmi esélyed, egy határozott, kos férfi senki kedvéért sem adja fel önmagát, vagy éppen a céljait.

Csak idő kérdése, mikor mondjátok ki azt, amit belül minden bizonnyal régóta sejtetek.

Halak – Bika

Könnyen szót értetek egymással, bár egészen más okokból kifolyólag, mint a többi jegy esetében. Nagyon imponál a bika férfinak, hogy ilyen csendes, szolid és kicsit magadnak való vagy, ám közben nagyon érzelmes a lelked – egyértelműen felkelted a figyelmét és szeretne meghódítani.

Persze, finoman, ahogy egy hímes tojással bánna, csak úgy közeledhet hozzád. Persze te is kíváncsi vagy rá, mert pont olyan türelmes és nyugodt jelölt, amilyenre vágysz. Nagy erősségetek, hogy kölcsönösen teret engedtek a szerelemnek, nem akarjátok túltaktikázni a dolgokat.

Folyton egymást csodáljátok, miközben nagy hangsúlyt fektetettek a gondoskodásra és a gyengédségre, szóval a ti kapcsolatotok maga lehet a megtestesült romantika.

Ez egyébként mindkettőtöket egyformán inspirálja és feltölti, és még a külső szemlélők számára is úgy tűnhet, hogy igazi álompár vagytok. Nem is tévednek!

Halak – Ikrek

Könnyen alakulhat úgy az életetek, hogy egymásra találtok, ráadásul bele is zúgtok a másikba. Ennek oka az, hogy nagyon különböztök egymástól, és érdekessé válik a szemetekben a másik, hiszen annyira ellentétesen látja a világot.

Ez sajnos hosszútávon nem kamatozik. Olyannyira problémás lehet a kapcsolatotok, hogy ami az elején vonzott benneteket a másikban, az idővel kifejezetten idegesítővé válik. Zavar, hogy az ikrek állandóan beszél, folyton jön-megy, holott a kapcsolatotok elején pont ez láttad benne vonzónak és különlegesnek. Őt ugyanígy zavarja, hogy te inkább lustálkodnál, nyugodtan hátradőlnél, és messze nem zavar, ha néha csend van körülötted.

Még a munkában sem vagytok túl jó párosítás: te szereted, ha irányítottan megmondják, mit kell csinálnod, de sokszor még így sem vagy túl lelkes. Az ikrek viszont mindenbe belefog és nem érti, te miért nem próbálod legalább meg – persze ezt csak képmutatásnak veszed tőle, mert ő meg semmit sem fejez be.

Halak – Rák

Annyira hasonlítotok, hogy az már semmi jót nem tartogat számotokra. Ennek az érzékeny oldalatok az oka: mindketten sértődékenyek, extrém módon érzelmesek vagytok, ráadásul hajlamosak az álmodozásra. Utóbbi miatt nem igazán tudtok előrehaladni az életetekben, és ez nagyon bántja a rák férfit, aki szeretne záros időn belül, biztos családi hátteret kialakítani. Az érzelmeitek miatt pedig nem telik el úgy nap, hogy kölcsönösen meg ne sértődnétek – a legtöbbször teljesen alaptalan dolgokon.

Általában azzal töltitek az időt (külön-külön), hogy más, egyébként jóval racionálisabb és realistább emberek véleményét kéritek ki a konfliktusaitokat illetően. Vagy – és ez a rosszabb – teljesen befordultok és nem vagytok hajlandóak tárgyalni senkivel.

Bár lehetnek jó időszakaitok, amikor végre egy hullámhosszra kerültök és összehangoljátok az érzelmeiteket, ezek sajnos jóval ritkábbak, mint szeretnétek.

Halak – Oroszlán

Meglehetősen viharos a ti kapcsolatotok, aminek az az oka, hogy az oroszlán férfi tűz jegyű, te viszont víz – nem meglepő, ha nem juttok egyről a kettőre.

Jellemző lehet rátok a se veled, se nélküled kapcsolat, avagy állandóan szakítotok, majd újra összejöttök. Ennek sokszor az az oka, hogy úgy érzed, a személyiséged miatt az oroszlán egyszerűen nem mindig tud egyenlő rangú félnek tekinteni téged, és ebben nem is tévedsz túl nagyot.

Ugyanakkor nagyon jól bánsz az érzelmekkel, és el tud varázsolni, ami miatt kölcsönösen nem tudtok ellenállni egymásnak. Az csak hab a tortán, hogy ő imponál neked a nagyvonalúságával, az emberekhez, dolgokhoz való hozzáállásával.

Mindent összevetve, jó esély van arra, hogy nagy vitákkal, szakításokkal és kibékülésekkel jár a ti kapcsolatotok, amíg egyikőtök végleg meg nem elégeli ezt a hercehurcát.

Halak – Szűz

A csillagjegyeket ábrázoló képeken ti éppen szemben álltok egymással, ami bizony elsülhet jól és rosszul is – esetetekben szerencsére előnyt jelentenek a különbözőségeitek. Ami benned megvan, az hiányzik a szűzből és fordítva, így aztán nagyszerűen kiegészítitek egymást. Természetesen – pont az ellentétek miatt – óhatatlan, hogy nyugodt legyen a kapcsolatotok. Ennek többek között az az oka, hogy a szűz jegyű férfiakat az észérvek, míg téged inkább az érzelmek vezérelnek. Utóbbi miatt te hajlamos vagy az álmodozásra, a halogatásra, miközben ez a mentalitás a szüzektől iszonyúan távol áll.

Ez azonban nem feltétlenül hat rosszul rátok, ugyanis a szűz inspirál téged, tettrekészségre sarkall, te viszont kicsit rávilágítasz arra, hogy akkor sem dől össze a világ, ha egy teendő átkerül a következő napra. Azonban ezek az ellentétek megnehezíthetik a mindennapjaitokat, akár annyira, hogy sosem kerültök majd igazán egy hullámhosszra.

Halak – Mérleg

Ritkán sül ki jó abból, amikor két ilyen érzelmes személyiség találkozik, és ez sajnos esetetekben ugyancsak problémákat okozhat. Hamar felfigyeltek egymásra, és úgy is tűnik, hogy valóban egy húron pendültök – testileg és lelkileg egyaránt.

De akár az is lehet, hogy már az elején megjelennek a köztetek feszülő ellentétek: vonzódtok egymáshoz, de állandóan nézeteltérésekbe keveredtek, amiken jellemző módon kölcsönösen megsértődtök.

Nehezen döntötök, mert állandóan egymástól várjátok az irányítást, bár a mérleg férfiak azért hajlamosak lehetnek a kezükbe venni az irányítást. Esetetekben ez kifejezetten előnyt jelenhet.

Ha akad olyan szerelmespár, akinek az életét állandó viták és békülések tarkítják, akkor sajnos a ti kapcsolatotok garantáltan ide tartozik. A kérdés az, hogy ezt az állandó egyensúlyra törekvő mérleg vajon elviseli-e…

Halak – Skorpió

A skorpiót – főleg a férfiakat – mindenki rideg, kegyetlen jegynek tartja, pedig még ennek a jegynek is van egy jól takargatott, de érzékeny énje.

alakként olyan radarral rendelkezel, ami tökéletesen kitapogatja és fel is térképezi ezt az érzékeny bensőt, ezért pedig végtelenül hálás tud lenni az előre leírt skorpió. Minden bizonnyal összepasszoltok majd az ágyban, ami hosszú évekre összeláncolhat benneteket akkor is, ha más téren nem feltétlenül értetek egyet.

Erre azért kicsi az esély, mert nagyon jól kiegészítitek egymás hiányos tulajdonságait: te kapsz egy kis határozottságot, kitartást, a skorpió pedig egy kis gyengédséget és nyugalmat.

Egyetlen probléma a skorpió érdeklődésének fenntartásával lehet, az ugyanis nem kifejezetten egyszerű. Ezért kölcsönösen törekednetek kell a változatosságra, nehogy másfelé kezdjen kacsintgatni, hiszen az teljesen tönkretenne mindent.

Halak – Nyilas

Egyformán gondolkoztok, mégis nagyon különböztök egymástól, és ez érdekes módon előny lehet számotokra. A nyilas mindig mindenről tudni akar, ezért kellően kíváncsivá teszed ahhoz, hogy belevágjon ebbe a számára is érdekes kapcsolatba.

Te nagyon érzelmes, törődő jegy vagy, és mindent megpróbálsz azért, hogy elnyerd ennek a tüzes jegynek a kegyeit. Rá kell azonban jönnöd, hogy egy nyilas férfi nem túl egyszerű eset. Ha mindent beleadsz, akkor azzal üldözöd el, ha meg semmit sem teszel, akkor azzal. Sok esetben túlságosan is álmodozóak vagytok ahhoz, hogy a szimpla járásnál messzebb eljussatok. Ennek további oka az is, hogy képtelenek vagytok dűlőre jutni a kisebb-nagyobb kérdésekben. Az éppolyan fejtörés számotokra, hogy mi legyen a vacsora, mint hogy hitelt vegyetek-e fel a lakásvásárlás során, vagy inkább albérletbe költözzetek.

Sajnos, vagy nem sajnos, mivel mindketten ennyire érzelmesek vagytok, állandóan vérig sértődtök, már a kapcsolatotok indulásakor is, ezért jó esély van rá, hogy egyáltalán nem akartok majd továbblépni.

Halak – Bak

Jó párost alkothattok, mert kiegészítitek egymást. Te végtelenül érzelmes lény vagy, finoman ráhangolódsz a bak férfi rezgéseire, és mindenáron megpróbálod meghódítani, meglágyítani. Ez neki imponál, és fel is tűnik, mennyire kitartó vagy, miközben igyekszel nem túl könnyen kaphatónak tűnni

Mivel jól alkalmazkodsz és idomulsz hozzád, a bak férfi úgy érezheti, benned végre olyan partnerre akadt, aki elfogadja és megérti a legmélyebb gondolatait is. Záros időn belül fel tud oldódni melletted, ami igazán nagy szó egy bak esetében.

Egyetlen dolog vethet véget a kapcsolatotoknak: ha a szerelmed túlzásba viszi a morgolódást és az övön aluli megnyilvánulásokat, akkor nagyon meg tudsz sértődni és akár ki is adhatod az útját. Azért szerencsére jó esély van rá, hogy ez nem következik be, mert a bak vigyáz arra a partnerre, akinek sikerült meglágyítania a szívét.

Halak – Vízöntő

Tulajdonképpen nagyon boldogan és gondtalanul élhettek együtt, ám ez sok esetben csak a felszín. Gyakran előfordul, hogy – bár ezt magatoknak sem valljátok be – de sosem nyíltok meg igazán egymásnak, még sok-sok év eltelt után sem.

Te nagyon törődő és érzelmes vagy, sokszor már túlságosan is egy vízöntő férfi számára, ami a céllal éppen ellentétesen, bezárkózásra kényszeríti őt. Ezzel párhuzamosan te azt érzed, hogy sosem ismerted ki igazán, és ebben igazad is van. A vízöntő ilyen helyzetben szinte kényszert érzel rá, hogy visszavonulót fújjon, mert képtelen annyira feloldódni, hogy teljesen átadhassa magát valakinek.

Ez egy örökké tartó, belső feszültséget generálhat mindkettőtökben, ami még nem jelenti azt, hogy szakítani is fogtok miatta. Sok egyéb területen jól kiegészítitek egymást, de nem lesz kifejezett állóvíz a kapcsolatotok, azzal mindketten kalkulálhattok.

Halak – Halak

Vannak olyan esetek, amikor működik azonos jegyűek között a kapcsolat, sajnos, ti nem tartoztok ebbe a csoportba. Ennek oka nagyon egyszerű: szörnyen érzelmesek vagytok. Sokszor még azt sem tudod, te mit szeretnél, nemhogy a szerelmed, és ez oda-vissza működik. Mindeközben egyaránt elvárjátok a másiktól, hogy megfeleljen az igényeknek, és törődő, kedves, odaadó legyen, hiszen ti magatok is próbáltok ilyennek mutatkozni – csakhogy ez kivételes esetekben sikerül csak, ha a párkapcsolatotokról van szó.

Általában komoly szeretetéhséggel bírtok, nyugalomra és békére vágytok, ám ezt nem feltétlenül kapjátok meg egymástól. Nagyon gyakran megsértődtök, sokszor jelentéktelen dolgokon, és kis esély van arra is, hogy felkeltitek egymás érdeklődését, legalábbis, ami az erotikát illeti. Jelen lesz a távolságtartás is a kapcsolatotokban és jó eséllyel mindketten az áldozatszerepben díszelegtek majd, szóval nem fogtok harmonikus párkapcsolatban élni, pedig mindketten erre vágytok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást