Hajkontúrozás: a melír trend, ami képes megváltoztatni az arcformád

Hajkontúrozás: a melír trend, ami képes megváltoztatni az arcformád

Címlap / Stílus / Haj / Hajkontúrozás: a melír trend, ami képes megváltoztatni az arcformád

A hajkontúrozással pontosan ezt a hatást érheted el, ez a trend pedig az idei egyik legnagyobbnak számít a fodrászok szerint. Nem csak a sminkeddel tudsz kontúrozni, hanem a frizuráddal is – méghozzá egy természetes, de mégis látványos festési technika segítségével.

Mi az a hajkontúrozás?

Lehet, hogy már szembejött veled a hashtag valahol és nem véletlenül – a trend ugyanis egyre népszerűbb. Az elöl vastagabb tincsek világosításával szemben a hajkontúrozás játszik a fénnyel és árnyékkal – a szőkítés és árnyalás precíz összhangjának segítségével. A világos tincsek a fejtetőről indulnak és lazán körülölelik az arcodat. Tökéletes választás számodra, ha valami újdonságra vágysz, de nem szeretnél túl drámai változást. 

Tulajdonképpen a balayage melíroknak és a színeknek köszönhetően alakítható vele az arcforma. A színeket és a melírokat a fodrászok úgy helyezik el, hogy a keskeny arcot kicsit szélesebbnek láttassa, a kerek és szögletes arcformákat pedig megnyújtsa. A megfelelő színek és a melírok elhelyezésénél tehát az arcod formája, a bőröd tónusai, a szemed színe, a hajad állaga és persze a stílus (pl. üzleti, hétköznapi, merész) kapja a legnagyobb figyelmet.

A hajkontúrozás az arcot keretező melírokat jelenti, melyek kiemelik a legjobb vonásaidat és élettel telibbé varázsolják a bőrödet is. A vastag melírokkal ellentétben sokkal könnyebben személyre szabható stílusról van szó, hiszen a világos színekkel optikailag szélesíthető, a sötétekkel pedig nyújtható az arcforma. A titok nyitja, hogy a jól eltalált melírok vezetik a szemet, így kiemelve azokat a vonásaidat, amiket szeretnél jobban hangsúlyozni.

Hogyan készül?

A világosabb tincsek az alapszíntől maximum 1-2 árnyalata térnek el, ugyanakkor sötétebb színnel is árnyalják a tincseket. Maga a melír készülhet szabadkezes technikával, fóliásan, vagy ezek kombinálásával is. A fodrászod elemzi a fenti tulajdonságokat és ennek megfelelően helyezi el a világosabb tincseket és a sötétebbeket is. A hajkontúrozás egyébként minden színnel és hajtípussal működik, ráadásul az intenzitása is változatos. Például, ha feltűnőbb eredményt szeretnél, akkor többet világosítanak a tincseiden, vagy éppen pasztell színekkel is feldobhatod őket.

A többi, most divatos festéstechnikához mérten viszonylag gyorsan elkészül, így nem kell órákat töltened a szalonban. 

Hogyan ápold otthon?

Szerencsére nem igényel nagyobb figyelmet a hajkontúr ápolása, mint bármilyen más színkezelést követően, azonban néhány dologra érdemes odafigyelned annak érdekében, hogy tartósabb maradjon a végeredmény.

Ha semlegesíteni szeretnéd a narancsos-sárgás tónusokat, a lila sampon tökéletes választás számodra. A lenövés miatt nem kell aggódnod, elég, ha akkor mész fodrászhoz, amikor úgy érzed, hogy ráférne a hajadra egy újabb kör. A szín felfrissítéséhez elmehetsz a szalonba, de a fodrászodat is megkérheted, hogy ajánljon egy megfelelő színezőt, amivel otthon is elvégezheted ezt a lépést.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást