5 gyorstipp a kiegyensúlyozottabb párkapcsolatért

5 gyorstipp a kiegyensúlyozottabb párkapcsolatért

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 gyorstipp a kiegyensúlyozottabb párkapcsolatért

Szeretnéd itt és most meghittebbé varázsolni a viszonyotokat? Ki szeretnéd engesztelni a kedvesed valamiért, vagy egyszerűen csak az önzetlenség hajt? Léteznek olyan fogások, amelyekkel azonnali hatást érhetsz el…

Romantikus gesztus

A tökéletes harmóniához néha pont elég, ha a párod tudtára adod, hogy állandóan gondolsz rá. Legyen szó egy finom sütemény elkészítéséről a kedvéért, vagy egy éttermi vacsora megszervezéséről – ami manapság már nem számít kifejezetten „férfidolognak” –, garantáljuk, hogy a pasid el fog olvadni.
Nem kell nagy meglepetésre készülnöd: ha a pékség előtt elsétálva beszerzed a kedvenc fánkját, máris szebb lesz az estétek! A lényeg, hogy ne legyen kifejezett apropója a gesztusnak.

Végezz el egy feladatot, amit ő szokott!

Valószínűleg már a közös életetek elején kialakult, hogy melyik háztartási teendő melyikőtökre tartozik. Ám ha a kedvesed ki sem látszik a teendőkből, jól fog esni neki, ha átvállalod a részét. Így érezni fogja, hogy figyelsz rá és fontos neked.
Arról nem is beszélve, hogy hosszú távon bőven megtérül a kedvességed, hiszen fordított helyzetben viszonozni fogja a szívességet.

Hagyd élni!

Oké, hogy legszívesebben minden percet egymás társaságában töltenétek, néha azonban szükség van egy kis egyedüllétre. Mindkettőtök lelki békéjének szempontjából elengedhetetlen, hogy ne csak a „mi” fogalom létezzen, hanem az „én” is.
Ehhez tökéletes, ha időzítesz egy csajos estét, a párodat pedig magára hagyod a neki szánt vacsorával, illóolajos fürdővel és szerelmes üzenettel. Ha hazaérsz, busás jutalomban lesz részed…

Mondd ki, írd le!

A tény, hogy kézen fogva jártok-keltek az utcán, és osztoztok ágyon-asztalon, nem elég a romantika megtartásához. Az érzelmek szó szerinti kifejezésére időnként szükség van, tehát ha úgy érzed, hogy kikívánkozik belőled, bátran írj egy szivecskés cetlit, vagy mondd ki a bűvös sót: „szeretlek”! Csöpögősnek tartod a dolgot?
Egy „legyen szép napod”, „vigyázz magadra”, „várlak haza” is ugyanazt jelenti. Rajtatok múlik, milyen gyakran érzitek ezt helyénvalónak: vannak, akik naponta többször kis kinyilvánítják, míg mások csupán kivételes alkalmakkor.

Mondj igent!

Nem a menyegzőre gondolunk, bár nyilván ott sem tanácsoljuk, hogy tiltakozz. Most viszont arra szeretnénk fölhívni a figyelmed, hogy a vétójogoddal nem muszáj minden esetben élned a szürke hétköznapokon. Vacsora a párod szüleinél? Mozi, amikor fáradt vagy? Focimeccs vígjáték helyett?
Természetesen a saját érdekeidet szem előtt tartva kell meghozni az ilyen apró döntéseket, de próbáld ki, mi történik, ha néha egy-egy ilyen kis dologban engedsz a szerelmednek! Még egészen jó program is kisülhet belőle, a háláról nem is beszélve…

Ha nem elég a gyorssegély

Bár tippjeink segítségével azonnal elérhetsz egy kis instant boldogságot, sajnos vannak helyzetek, amikor ennél több kell az egyensúly helyreállításához. Amennyiben hosszú idő óta konfliktusaitok vannak – akár egy nagy témában, akár több kis dologban –, és egy nyílt, őszinte beszélgetés sem hozta meg a várt enyhülést, bátran folyamodjatok külső segítségért! A párterápia nem szégyellnivaló kudarc, hanem két felnőtt ember felelős döntése a kapcsolat megmentéséért.
A decemberi ünnepi időszak közeledtével könnyen előfordulhat, hogy úgy érzed: több elvárásnak kell megfelelned, mint egyébként. Ezért feszültebb lehetsz, és megeshet, hogy lényegtelen semmiségeken is összekapsz a kedveseddel. Ilyenkor a további hiszti helyett vegyél egy nagy levegőt, kérj bocsánatot a viselkedésedért, bújj hozzá, és találjatok ki együtt valami lazítós programot!

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!