Egy gyors házi kézápolás

Egy gyors házi kézápolás

Címlap / Stílus / Test / Egy gyors házi kézápolás

A kéz a leginkább előtérben levő testrészünk, ezért rengeteg ápolást igényel.

A mindennapi aktivitásunkban vesz részt, egy nélkülözhetetlen munkaeszköz. Legalább ugyanakkora figyelmet igényelnek kezeink, mint arcunk.

1. A kéz kíválóan puhul mosogatás közben. Hajrá lányok, nem is olyan szörnyű dolog mosogatni! Adj egy kis mandulaolajat a mosogatóvízhez (kb. egy teáskanálnyit). A víz fel fogja puhítani a dúrva kezet, míg az olaj ápolja és selymessé teszi a bőrt.

2. Az elhalt hámszövetek eltávolításáért próbáld ki a tengeri citromsót. Egy régi fogkefével dörzsöld át vele a kezed. Tedd ezt heti kétszer és az elszíneződések, foltok eltünnek kezedről.

3. Moss kezet alaposan meleg vízzel, majd folytatsd a műveletet egy durva mosógatóronggyal. Ez után a nedves bőrre alkalmazz egy teáskanál méz és egy teáskanál olívaolaj keverékét, majd tedd pihenni a kezeket harminc percig egy műanyagzsákba, ezt pedig egy pamut kesztyűbe. A meleg segíti a kezelést áthatolni a bőrön.   

4. Hogy a körmöket erősíthetsd és kézbőrődet hidratáld, melegíts fel testhőmérsékletűre egy bögre tejet. Áztatsd a kezed öt percen keresztül. A tej természetes alfa-hidroxid savat és tejsavat tartalmaz, mely nemcsak eltávolítja az elhalt szöveteket, hanem megerősíti a törékeny körmöket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást