5+1 gyors hajszárítási trükk, hogy csodás legyen a frizurád

5+1 gyors hajszárítási trükk, hogy csodás legyen a frizurád

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 gyors hajszárítási trükk, hogy csodás legyen a frizurád

Biztosan neked is ismerősek azok a napok, amikor egyszerűen csak nem akarnak úgy állni a tincseid, ahogy szeretnéd. Ilyenkor jobb, ha egy laza copfot készítesz és nem is erőlködsz, de a mindennapokban azért fontos, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél, akkor már a hajszárításkor is odafigyelj. Ez ugyanis sokat dob azon, hogy utána mennyire lesz tartós, rugalmas vagy egészséges a hajad.

Használj mikroszálas törölközőt

A megfelelő törölközővel és a helyes technikával akár felére is csökkentheted a hajszárítási időt, ami, ha vastagszálú hajad van és dús hajkoronád, akkor óriási kincs lehet.

Fontos, hogy a törölközővel ne dörzsöld erősen a hajad, ha felcsavarod a törölközőt, miután lazán áttörölted vele a hajad, gyorsan megszárad majd.

A törölköződ anyaga sem mindegy persze, hiszen a gyengébb minőségű törölközőktől szállhat a hajad, valamint ezek a nedvességet is nehezebben szívják majd.

Fontos a megfelelő fésű

Bármilyen is a hajad, hosszú, vállig érő, rövid, egyenes vagy göndör, valószínűleg a tökéletes eredményhez nem lesz elég egy fésű.

A legjobb, ha beszerzel egy ritkább fogú fésűt, amivel a nedves hajadat tudod simára fésülni anélkül, hogy roncsolnád a hajszálakat.

Ezen kívül nem árt, ha van egy természetes anyagból készült hajkeféd a mindennapi használathoz és egy, a hajad hosszúságához igazodó körkeféd is, amivel ügyesen formára tudod szárítani a tincseidet.

Ismerd a hajtípusodat

Nincs egy konkrét recept arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod gyönyörűen megszárítani a hajad úgy, hogy sokáig úgy álljon, ahogy szeretnéd.

Ahhoz, hogy a legtökéletesebb hatást érd el – mintha csak most léptél volna ki egy fodrászszalonból, fontos, hogy ismerd a hajad és azt, hogy mit szeret, és mi az, amit inkább érdemes elkerülni.

Ha hullámos a hajad, akkor érdemes több kondicionálót használni, ha pedig vékonyszálú és egyenes, akkor minél kevesebb termék kerüljön rá, nehogy elnehezedjenek a hajtövek.

Ha lehet, száradjon magától

Erre természetesen a mindennapokban nem mindig van elegendő időd, de hétvégente vagy amikor jobban ráérsz, nem árt, ha hagyod, hogy a hajad magától száradjon meg.

Mivel a sok hajszárítás, a termékek, amiket rákensz és a változó pára-és nedvességtartalom hosszútávon roncsolhatják a hajad, így nem árt, ha néha napján adsz a tincseidnek egy kis pihenőt.

Ilyenkor érdemes picit átfésülni a törölközőszáraz hajad, majd egy rendezett kontyban vagy nagyobb fonatokban hagyni, hogy így száradjon.

Utána nem kell más, csak egy kis hajlakk vagy sós vizes spray és már kész is a tökéletes hajkorona.

Adj neki időt!

Ha mégis hajszárítóval szárítod a hajad, akkor sem szabad nagyon elsietni a dolgot, a tökéletes hatás érdekében nem árt, ha rászánod a megfelelő időt.

A legjobb, ha az elején egy kicsit átfújod az egész hajad egy alacsonyabb hőmérséklettel, majd tincsenként feltűzöd, és körkefével folyamatosan haladsz alulról a fejed teteje irányába.

Tipp: A hajformázás – azaz a vasalás, a göndörítés, ha még szükség van rá – csak akkor következzen, ha már teljesen kihűlt a hajad.

Csodatevő termékek

Nincs olyan termék, ami mindenkinek ugyanolyan jó lenne, így a legfontosabb tanácsunk, hogy kísérletezz!

A legjobb, ha nem használsz túl sokféle terméket a hajadra, hiszen a kevesebb néha több szabály itt fokozottan érvényes.

Ha bizonytalan vagy, akkor kérj segítséget a fodrászodtól, eleinte próbálj ki teszter termékeket és csak azokat használd, amiktől a hajad valóban olyan lesz, amiről álmodtál.

Tipp: Mindig keresd a természetes, szilikonmentes hajformázókat, ezekkel hosszútávon jobban jársz majd!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!